Открийте 5 ползи от консумацията на гъби
Гъбите може и да не са сред най-предпочитаните храни, но има няколко причини, които ги превръщат в един от най-добрите избори за здравословно хранене. Ето 5 ползи от консумацията на гъби.
1. Насърчават изгарянето на излишни мазнини
Не инвестирайте много пари в купуването на различни продукти за отслабване - просто яжте гъби! Те регулират кръвната захар, като по този начин предотвратяват глада и поддържат здравословни нива на енергия в дългосрочен план. Следователно, може да отслабнете по-лесно и да тренирате по-добре, ако консумирате гъби.
2. Те са чудесен източник на витамин D
Витамин D е хранително вещество, което трудно може да бъде намерено в зеленчуците. Гъбите са чудесни източници на този микроелемент. Той помага за усвояването на калция и фосфора - две вещества, необходими за здравето на костите.

3. Подсилват имунната система
Най-добрият начин за укрепване на имунната система не са добавките, а правилното хранене. Гъбите са едни от най-мощните антиоксиданти в света. Така че резултатите от изследванията, които показват, че тези растения могат да подсилят имунната система, въобще не са изненадващи. В допълнение, гъбите са ефективни за превенция на рак на гърдата и простатата.
4. Съдържат желязо в изобилие
Гъбите съдържат голямо количество желязо. Те са едни от най-добрите храни за превенция и лечение на анемия. Човешкото тяло използва близо 90% от съдържанието на желязо в гъбите, за да насърчи производството на червени кръвни клетки.
5. Намаляват кръвното налягане
Поради високото си съдържание на калий, гъбите са чудесен избор за тези, които искат да предотвратят появата на високо кръвно налягане или вече се борят с него.
onejive.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Открийте 5 ползи от консумацията на гъби