Начало Съвети Околна среда и бит Природосъобразен начин на живот Използвайте звуци, за да предпазите посевите от птици

Използвайте звуци, за да предпазите посевите от птици

Използвайте звуци, за да предпазите посевите от птици - изображение

Вероятно почти всеки любител градинар поне веднъж годишно се сблъсква с подобен проблем. След засаждане на растенията, птиците минават и обират всяко едно зрънце от почвата. И това е ужасно. Но не се притеснявайте, защото имаме решение на вашия проблем. Ето как да защитите посевите от набезите на пернатите животни с помощта на тези лесни и безопасни начини.

1. Окачете консерви около градината.

Птиците се страхуват не само от своето отражение, но и от силните звуци. Закачете няколко консерви върху простира или колчетата около градината. Силните звуци, които издават, докато вятъра ги люлее, помагат за предпазване на посевите от набезите на пернатите.

  • Когато закачате консервите, ги поставяйте близо една до друга, за да може при движение те да се ударят и да издадат тези така страховити звуци.
  • Ако не разполагате с подобни материали, може да използвате обикновени кухненски прибори, при условие, че са метални.

2. Пуснете птича "музика".

Птиците използват своя слух, за да избягат от хищниците. Вие може да приведете това във ваша полза. Поставете CD плеър в градината и възпроизведете звуци на различни хищници, като например орел, бухал или лешояд. Всички те и техните призиви със сигурност могат да ужасят по-малките птици.

3. Закачете вятърни камбанки.

Вятърните камбанки са едни от най-безвредните начини за предпазване на посевите от пернатите животни. Те изглеждат добре, звучат прекрасно и са доста рентабилни. Птиците, обаче, не ги харесват и са склонни да ги избягват. Закачете вятърни камбанки около посевите и се насладете на звука, издаден от тях и пейзажа, лишен от пернати създания.

Източник: www.wikihow.com
Снимка: www.gardeningknowhow.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНормативни актовеБотаникаНовиниИсторияРецептиЕ-тата в хранитеЛеченияОбразованиеСоциални грижиАлт. медицина