Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Използвайте сода за хляб, за да почистите плодовете и зеленчуците

Използвайте сода за хляб, за да почистите плодовете и зеленчуците

Използвайте сода за хляб, за да почистите плодовете и зеленчуците - изображение

Ако смятате, че не е необходимо да почиствате органичните плодове и зеленчуци, като конвенциално произведените, тъй като не са покрити с пестициди и химически вещества, е възможно да допуснете голяма грешка.

Това означава, че макар и да не са отгледани като конвенционални плодове и зеленчуци, те могат да съдържат други вещества на повърхността. Някои натурални продукти се отглеждат с естествени торове и подобрители на почвата, включително хумус, тор и костно брашно. Ето защо би било полезно да си приготвите естествен "препарат" за почистване на плодове и зеленчуци с помощта на сода за хляб.

Содата за хляб е естествен елемент под формата на минерал, разтворен във вода. Той е достъпен и може да бъде открит лесно. Най-хубавото от всичко е, че содата представлява биопестицид, който предотвратява растежа на някои видове бактерии, вируси и гъбички.

  • Разтворете няколко супени лъжици сода за хляб в 1-2 чаени чаши вода.
  • Почистете плодовете и зеленчуците с приготвения разтвор.
  • Накрая ги изплакнете с вода, за да премахнете следите от употреба на продукта.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСнимкиХранене при...Алтернативна медицинаЛайфстайлРецептиДиетиЛеченияНормативни актовеИсторияПроизводителиБотаникаХрани и ястияПсихологияАнкети