Начало Съвети Здраво тяло За жената Използвайте трик с пинсета за оформяне на веждите

Използвайте трик с пинсета за оформяне на веждите

Използвайте трик с пинсета за оформяне на веждите - изображение

Добре оформените вежди скоро няма да излязат от мода, а това, както знаем, означава повече работа за козметиците. Професионалната обработка на зоната над очите драстично може да промени начина, по който човек изглежда. Но как да избегнете грешки при избор на козметик? И какво да правите, за да се погрижите за вашите вежди?

Няма нужда да посещавате салона всяка седмица. Има няколко неща, които лесно може да направите сами, за да оформите вашите вежди:

  • Обърнете пинсетата с върха надолу и поставете по продължение на носа през вътрешния ъгъл на окото. Маркирайте работна линия на всяка вежда с помощта на молив. Проверете дали очертанията в горната част на носа са симетрични. Премахнете косъмчетата между тях.
  • Определете дължината на веждите. Допрете пинсетата до външните ъгли на очите. Наклонете я, така че да свързва ноздрите и веждите. Маркирайте пресечните точки и премахнете излишните косъмчета.
  • Определете дебелината на веждите. Оформете долната част, следвайки нейната естествена форма. Започнете от широкия към тесния край. Начертайте крива с молив за очи и премахнете косъмчетата под нея.
  • Оформете арките. Допрете върха на пинсетата до ноздрата. Прекарайте през ириса и поставете върху веждата, за да определите най-високата точка. Маркирайте с молив за очи. Започнете да премахвате излишните косъмчета както следва: от основата до върха и от върха до опашката.
  • Използвайте специален гел, за да регулирате формата на веждите.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: inoweb.info

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитно