Начало Съвети Използвайте 12 трика, които могат да направят работата в офиса по-приятна

Използвайте 12 трика, които могат да направят работата в офиса по-приятна

Използвайте 12 трика, които могат да направят работата в офиса по-приятна - изображение

Средният американец прекарва близо 34,5 часа седмично в офиса, което е почти една трета от живота му. Усещането за комфорт на работното място е също толкова важно, колкото усещането за уют у дома. Това е списък с трикове, които може да използвате в офиса, за да преживеете работния ден.

1. Дезодорант за предотвратяване на претриване

Навън е горещо и вие щастливи отивате на работа с любимата рокля или къси панталони. Търкането на бедрата по време на ходене или седене по цял ден води до появата на болезнено и неприятно чувство. Съществува просто решение за облекчаване на това състояние: рол-он дезодорант. Той действа като смазка, която успокоява кожата и намалява дискомфорта по време на ходене.

2. Щипки за пари за поправяне на счупена клавиатура

Повечето хора са свикнали да работят на компютър с клавиатура, която е позиционирана в перфектен ъгъл и затова може да бъде доста неприятно, когато се повреди. Опитайте се да коригирате този проблем с помощта на чифт щипки за пари. Просто прикрепете металните изделия към дъното на периферното устройство и продължете да пишете.

3. Специален плик за сандвичи за възпиране на крадците

Има ли нещо по-неприятно от това някой да изяде вашата грижливо приготвена храна? Един от начините за предотвратяване на подобен проблем се крие в превръщането на кулинарното изделие в нещо, което отблъсква останалите. За целта използвайте плик за сандвич със специална декорация ("фалшива плесен"). Може да го създадете с помощта на малко въображение и зелена боя.

4. Рокли от тоалетна хартия за организиране на кабелите

Всички разполагаме с колекция от кабели на работното място и у дома, които използваме от време на време. Няколко ролки тоалетна хартия могат да помогнат за организиране на медните изделия и да предотвратят тяхното заплитането. Просто ги сложете в хартиените отделения, преди да ги поставите в чекмеджето. Следващият път, когато имате нужда от определен кабел, може да спестите ценно време за неговото намиране и разплитане.

5. Хартиени чаши за определяне на времето за приготвяне на кафе

Трудно може да си представите работната рутина без кафе, но как да разберете кога е време да приготвите ново? Всичко, от което се нуждаете, е маркер и две картонени чаши. Просто запишете часа на ръба на едната и нарисувайте стрелка върху другата. Посъветвайте колегите да завъртят стрелката на съответния час всеки път, когато приготвят прясно кафе.

6. Пружина за предотвратяване прегъването на кабелите

Разглобете стар химикал. Извадете и увийте пружината около желание кабел. Плъзнете я до края, така че да покрива твърдата пластмасова обвивка, което се простира до конектора. Уверете се, че кабелът е изключен, преди да поставите пружината.

7. Стоящо бюро за облекчаване на проблемите с гърба

За никого не е тайна, че седенето на едно място по цял ден въобще не е здравословно. То може да доведе до появата на болки във врата и гърба. Освен това повишава риска от високо кръвно и сърдечносъдови заболявания.

Изследвания от 2011 година показват, че хората, които използват стоящи бюра на работното място, изпитват облекчение на болката във врата и гърба с близо 54%. Ако искате да направите подобна промяна, не забравяйте, че тя може да бъде доста радикална за вашето тяло. Най-добре да прибегнете до употребата на бюра, които могат да се използват за сядане и стоене.

8. Клипсове за запечатване за обозначаване на кабелите

Всички имаме много кабели около компютрите и често се затрудняваме да определим кой закъде е. Клипсовете за запечатване (тези, които се използват за затваряне на торбичките за хляб) могат да ви помогнат за решаване на проблема. Те са по-здрави от стикерите и хартиените етикети. Просто се уверете, че използвате кратки и ясни имена, за да обозначите кабелите.

9. Стари кутии от касетки за производство на стойки за телефон

Това е доста практична идея. Може да използвате старите кутии за касетки, за да направите стойка за телефон. По този начин вече няма да пропускате напомнянията, съобщенията и обажданията. Освен това подобна стойка служи като чудесно средство за гледане на клипове и видеа. Просто използвайте въображение и превърнете стойката за телефон в красиво произведение на изкуството.

10. Миниатюрен хамак за уморени крака

Ако не разполагате със стоящо бюро и прекарвате в офиса по цял ден, е важно да направите това по възможно най-удобния начин. Регулируемият хамак за крака помага за намаляване на стреса и насърчаване на релаксацията. Той може да бъде прикрепен към двете страни на бюрото с помощта на метални скоби. По-високото разположение на хамака се използва за почивка, докато по-ниското - за подобряване на кръвообращението.

11. Вилици за охлаждане на лаптопа

Ако лаптопа прегрява бързо и трябва да го повдигнете леко, но нямате специална стойка за охлаждане, може да използвате обикновени вилици. Поставете кухненските прибори под преносимия компютър. Най-добре да сложите вилиците със зъбците надолу (не както е показано на изображението), за да избегнете драскотини.

12. Балсам за устни за лечение на рани от порязвания с хартия

Предотвратяването на хартиените порязвания е умение, което малко хора владеят. Тези "драскотини" не са големи, но са много болезнени. Восъчната основа в балсама за устни може да помогне за запечатване на раната, да предотврати излагането на въздух и да облекчи болката.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: ofriendly.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПсихологияСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиДиетиСнимкиСпортАлт. медицинаНовиниТестовеОрганизацииФизиологияАнкетиНормативни актовеИсторияЛечения