Начало Съвети Околна среда и бит Природосъобразен начин на живот 4 съвета за природосъобразно ежедневие в офиса

4 съвета за природосъобразно ежедневие в офиса

4 съвета за природосъобразно ежедневие в офиса - изображение

Вижте 4 идеи за малки промени в офиса ви, които бихте могли да направите, за да улесните своето ежедневие и да допринесете за опазването на околната среда.

1. Сложете в офиса цветя

цветя в офиса

Устройствата за пречистване на въздуха са удобни, но няма ли да е чудесно да го направите това по естествен начин? Според проучване можете буквално да изчистите въздуха от токсични съединения с помощта на определени растения. Цветовете на хризантемата са много ефективни и се справят със замърсители като бензен, формалдехид и амоняк. Английският бръшлян е друг отличен избор.

2. Занесете си чаша в офиса

чаша в офиса

Съдовете за еднократна употреба са удобни, но използването им е огромен източник на отпадъци. Още по-лошо е, че повечето от чашите за еднократно потребление, които се използват ежедневно, не могат да се рециклират. Опитвайте се максимално да ограничите употребата им и вземете стъклена или порцеланова чаша за офиса.

3. Пригответе си обяд

обяд в офиса

Ежедневно биват изхвърляни голям процент хранителни продукти, които се превръщат в отпадъци. Тези остатъци биха могли да бъдат използвани. Например, ако имате останали зеленчуци, които не са съвсем свежи, но все още годни за консумиране, може да си направите от тях зеленчукова супа, която да вземете за обяд в офиса. Така бихте спестили и пари за хранене в ресторант.

4. Намалете употребата на принтера

използване на принтер

Всяка година огромен брой дървета биват изсичани за получаването на хартия, голяма част от която завършва в контейнери за отпадъци. Избягвайте печатането на работното място, когато това е възможно. Линк или PDF файл често е по-удобен метод за разпространение на дадена информация и избягвате затрупването на бюрото си с листи.

 

По статията работи: Даниела Дамянова
Източник: wakeup-world.com
Снимки: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияДиетиЛайфстайлСоциални грижиЗдравни съветиСнимкиСпортЛюбопитноПсихологияАлт. медицина