Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Използвайте 14 трика, които да ви помогнат да контролирате вашето тяло

Използвайте 14 трика, които да ви помогнат да контролирате вашето тяло

Използвайте 14 трика, които да ви помогнат да контролирате вашето тяло - изображение

Понякога нашето тяло ни разочарова в най-неподходящия момент. И това може да се случи на всеки. Представяме ви няколко трика, които да ви помогнат да се справите с едни от най-разпространените проблеми на вашето тяло.

1. Облекчаване на главоболието

Поставете ръцете си под студена течаща вода за няколко минути. Опитайте се да ги задържите колкото може по-дълго време. След това внимателно подсушете кожата с мека кърпа.

Тази процедура се нарича студена терапия. Тя причинява стрес, породен от резките промени в температурата, които помагат за насърчаване на кръвообращението. Следователно, ако страдате от проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, е по-добре да пропуснете този метод.

2. Намаляване на сънливостта

Ако се чувствате сънливи, задръжте дъха си възможно най-дълго време, след което бавно издишайте. По този начин може да ускорите сърдечния ритъм и да се разсъните по-бързо.

3. Задържане на кихането

Неочакваното кихане може да ви "атакува" във всеки един момент и често, когато най-малко очаквате. За да го задържите, просто притиснете горната част на носа с пръсти и го разтрийте или издърпайте леко напред.

4. Спиране на гаденето

Опитайте се да приложите акупресура. Притиснете точката, разположена от вътрешната страна на ръката и около 1 инч (2,5 сантиметра) от дланта, в продължение на една минута.

5. Задържане на смеха

Понякога не може да контролираме смеха си, но трябва да го направим, защото сме на среща например. За целта е необходимо само да се ощипем или да прехапем езика си.

6. Спиране на хълцането

Един от най-лесните начини за спиране на хълцането е чрез задържане на дъха за възможно най-дълго време.

7. Облекчаване на киселините

Понякога имаме киселини, защото спим на дясната страна. Но как може да се отървем от тях? Решението е просто. Опитайте се да заспите на лявата страна. По този начин може да облекчите киселини през нощта.

8. Подобряване на настроението

Ако сте в лошо настроение, задръжте молив между зъбите си. Той активира лицевите мускули, отговорни за формирането на усмивка, като заедно с това заблуждава мозъка и подобрява настроението.

9. Спиране на хъркането

Спането по гръб е често срещана причина за поява на хъркане. Опитайте се да застанете на една страна по време на сън. По този начин може да подобрите дишането.

10. Предотвратяване появата на акне

Винаги приключвайте взимането на душ с хладка вода. Тя има стягащ ефект, който предотвратява появата на бактерии и замърсявания по кожата.

11. Облекчаване на сърбежа, причинен от ухапване на комари

Просто нанесете малко количество антиперспирант върху засегнатото място, за да намалите чувството на дискомфорт.

12. Спиране на сълзите

Трудно може да спрете сълзите, особено когато трябва да запазите спокойствие. За да направите това, опитайте се да отворите широко очи и ги задръжте така възможно най-дълго време, без да мигате. В същото време вдигнете поглед нагоре (без да мърдате главата).

13. Намаляване на болката

Спъвали ли сте се някога в прага на вратата? А да сте удряли кутрето си в крака на масата? Ако е така, не спирайте да изразявате своите емоции по възможно най-обичайния начин. Изследвания показват, че псуването помага за преодоляване на болката.

14. Премахване на световъртежа

За да се отървете от световъртежа, поставете показалец в ухото си и го движете внимателно нагоре, напред и надолу. По този начин може да регулирате вътрешночерепното налягане, което да подобри вашето състояние.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.firsteatright.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиПсихологияЛюбопитноСпортФизиологияНовиниРецептиИсторияКлинични пътекиКалкулаториПроизводители