Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Използвайте 16 трика за поддържане на автомобила през зимата

Използвайте 16 трика за поддържане на автомобила през зимата

Използвайте 16 трика за поддържане на автомобила през зимата - изображение

Колкото по-високо преспи сняг, толкова по-щастливи деца... и тъжни шофьори. Представяме ви 16 съвета за бързо и лесно почистване на колата от снега и леда, както и за нейното поддържане през студените зимни дни.

7 трика за лесно почистване на сняг и лед от прозорците и огледалата за обратно виждане

 1. Повдигнете чистачките на автомобила и ги оставете така за една нощ, за да не залепнат за предното стъкло.
 2. За да предотвратите заледяване на прозорците, смесете 3 части оцет и 1 част вода. Впръскайте разтвора върху предното стъкло и го оставете да действа за една нощ. На сутринта отново трябва да премахнете снега, но този път ще бъде много по-лесно.
 3. Суха кърпа и спирт ще ви помогне да изчистите снега от прозорците много по-бързо.
 4. Съществува и друг лесен начин за предотвратяване на заледяването на предното стъкло. Поставете стара постелка или дебел плат върху прозореца. Пъхнете го под чистачките и го оставете за една нощ. Не забравяйте, че е най-добре да правите това при резки промени на температурата или по време на обилен снеговалеж. 
 5. Ако не разполагате със стъргалка за лед под ръка, винаги може да използвате твърда шпатула. Най-добре е да избягвате метал, тъй като съществува опасност от увреждане на повърхността. 
 6. Обикновените найлонови торбички могат да предпазят огледалото за обратно виждане от заледяване през нощта. 
 7. Ако паркирате колата с "лице" на изток, утринното слънце може да помогне за разтопяване на леда и по този начин да улесни нейното почистване.

4 начина да защитите ключалките и вратите от заледяване

 1. Обикновен дезинфектант за ръце е способен да помогне за отваряне на замразените врати и ключалки на автомобила.
 2. Също така може за загреете ключ с помощта на запалка, след което внимателно да го поставите в заледената ключалка. 
 3. Като превантивна мярка напръскайте ключа с WD-40. 
 4. За да отворите замразена врата, е нужно да я натиснете. Друг начин е да използвате топла вода (да не бъде гореща) или смес за размразяване.

2 трика, за да защитите огледалата от вътрешната страна

 1. Използвайте котешка тоалетна, за да предотвратите замъгляването на прозорците, като заедно с това абсорбирате влагата и миризмите. Може да изсипете малка част от нея в чорап и да го скриете някъде в колата.
 2. Крем за бръснене ще ви помогне да почистите вътрешната страна на прозорците и да ги предпазите от замъгляване. Нанесете малко количество от него върху стъклото, след което го избършете със суха кърпа.

3 съвета за стартиране на автомобила в най-суровата зима

 1. Ако очаквате тежко студено време, внимателно извадете акумулатора от колата си и го приберете у дома за една нощ.
 2. Ако автомобилът не иска да стартира в продължение на 15-20 секунди, опитайте следното: завъртете ключа в начално положение и дайте на акумулатора 2-минутна почивка. След това опитайте да запалите колата отново. Не повтаряйте процеса много пъти, тъй като може да влошите състоянието на акумулатора.
 3. Подаването на ток със силови кабели е един от най-добрите начини за стартиране на автомобила, затова винаги разполагайте с тях под ръка. За да дадете възможност на акумулатора да се възстанови и да се върне в първоначалното си състояние, двигателят трябва да работи в продължение на час.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.topdriver.com

Още по темата:

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиСнимкиНовиниЛайфстайлСпортСоциални грижи