Начало Съвети Здрав дух Общуване Използвайте 7 незаменими метода за общуване с агресивни хора

Използвайте 7 незаменими метода за общуване с агресивни хора

Използвайте 7 незаменими метода за общуване с агресивни хора - изображение

Конфликтите са неизбежна част от нашия живот и понякога ние трябва да се справим с много напрегнати ситуации. Представяме ви списък с полезни стъпки, които да предприемете, за да запазите общуването колкото се може по-приятелско.

1. Опитайте се да бъдете спокойни.

Гневът само може да влоши нещата. Поемете си дълбоко въздух и се сгрейте, за да се отпуснете.

2. Всеки може да сгреши.

Не забравяйте - всеки прави грешки. Опитайте се да приемете ситуацията от гледна точка на вашия опонент. Може би той преминава през трудни моменти, които го правят по-сприхав.

3. Бъдете търпеливи.

Каквато и да е причината за агресия, не позволявайте на вашия опонент да я стовари върху вас. Не повишавайте тон, за да предизвикате доверие и да напомните на човека, че е имате нужда от взаимно уважение.

4. Не отговаряйте на провокации.

Конфликтът призовава да отвърнете на удара, така че опитайте се да запазите спокойствие. С малко практика, вие може да откриете нещо добро дори в най-агресивния човек.

5. Не позволявайте да ви повалят.

 

Не приемайте обидата присърце. Използвайте "Аз" вместо "Ти" и се опитайте да осъществите един разговор като възрастни хора - без нападки и обвинения - това ще накара агресора да ви слуша.

6. Представете солидни аргументи.

Преобладаващите емоции разбиват дори най-непоклатимите аргументи. Просто говорете това, в което сте сигурни и направете своята гледна точка възможно най-ясна. Винаги помнете, че истината е субективна и че само тя е от значение, а не думите сами по себе си.

7. Опитайте се да се смеете на ситуацията.

Ако вашият разговор започва да се разгорещява, използвайте чувство за хумор, за да го охладите. Разсмейте своя опонент в съответната ситуация и вие може да изтриете всичката тази враждебност само за миг.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.viralnovelty.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияНовиниЗдравни съветиАнкетиТестовеВидеоСоциални грижиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиИнтервюта