Какви семена трябва винаги да присъстват на трапезата ни? (1 част)

Според някои философи, семената представляват началото на живота. За други това може да се окаже храна, богата на хранителни вещества. Много от тях се използват в ежедневието ни за приготвяне на най-различни масла. Разберете кои са семената, които никога не трябва да липсват на нашата трапеза.
- Семена от чиа
Семената от чиа съдържат едно богато количество минерали, витамини, фибри, протеини и антиоксиданти. Те са идеално средство за онези хора, които не ядат риба, тъй като семената от чиа осигуряват по-голямо количество Омега - 3 мастни киселини, отколкото всяка друга храна от растителен произход. Тяхната консумация може да доведе до облекчение на болките в ставите, предпазване от сърдечно-съдови заболявания и диабет и помагане при отслабването. Тези семена не съдържат глутен и това им позволява да подобрят мозъчната функция и да защитят черния дроб.
- Конопени семена
Имат светлокафяв цвят и съдържат аминокиселини, включително и онези, които тялото ни не може да произвежда само. Тези семена лекуват имунни заболявания и туберкулоза. Те имат високо съдържание на Омега - 3 и Омега - 6 мастни киселини, предлагат голямо разнообразие от протеини и са една лесно смилаема храна. Редовната консумация на конопено семе поддържа нашето здравето.
- Семена от нар
Тези червени семена са един отличен източник на антиоксиданти, които помагат в защитата на организма от свободните радикали (причината за преждевременното стареене), осигуряват кислород в кръвта и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. Семената от нар са богати на полифеноли, които намаляват риска от развитие на рак и болести на миокарда. Те имат високо съдържание на витамин C и калий и ниско съдържание на калории, което помага за понижаването на холестерола. Благодарение на тях може да се намали възпалението и увреждането на хрущяла при хора с артрит.
- Ленено семе
Лененото семе предоставя диетични фибри, които модулират апетита и по този начин помагат за отслабването. Те облекчават болките в корема, тъй като са противовъзпалителни, и блокират растежа на тумор и рак. Имат антиоксидантни свойства, насърчават функцията на червата и намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СУСАМ НЕБЕЛЕН 200 гр.
БЯЛА КИНОА 200 г ЗДРАВНИЦА
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
БРАШНО ОТ СИНАП прах 200 г ЗДРАВНИЦА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Природосъобразен начин на живот
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Ацерола, Барбадосова вишна, Тропическа вишна, Пуерториканска череша
- E385 Калциево динатриев етилен диамин тетраацетат
- Домат
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Борова праханова гъба, Окантована гъба
- Пробиотици
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Морски копър
Коментари към Какви семена трябва винаги да присъстват на трапезата ни? (1 част)
Лененото семе трябва да се смели непосредствено преди консумация