Прибавете семена чиа към салатата или просто ги накиснете във вода

Поради изключителната способност на семената чиа (или чия) да абсорбират вода в количество 9 пъти по-голямо от собственото им (и то за няколко минути), лесно може да си ги приготвяте за консумация, като просто ги накисвате. Не е задължително да бъде във вода, семената ще придобият вкуса на течността, в която сте ги накиснали (сок, чай, кафе, кисело мляко и др.). Ако ги оставите по-продължително време, те ще образуват желе, което може да си хапнете с лъжица. Това ще ви даде изключителна енергия и сила, тъй като чиа семената са една от т.нар. суперхрани. Те съдържат по-много желязо от спанака, повече калций от кравето мляко, повече белтъчини от зърнените култури, по-много калий от бананите и повече антиоксиданти от черната боровинка.
За да се възползвате от полезните им качества, е достатъчно да консумирате по 1 супена лъжица чиа семена на ден, накиснати в 1 чаена чаша вода. Също така може да прибавяте от семенцата към салатите или ястията, които приготвяте. Това ще задоволи дневната нужда на организма от Омега-3 и Омега-6 мастни киселини.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ЧИА МИКС 250 г
ХАЯ ЛАБС ЧИА СЕМЕНА 200 г
ПРОМОСЕМЕНА ОТ ЧИА 200 г ЗДРАВНИЦА
ДАРОВИТА ЧИА СЕМЕНА 200 г
НовБИОХЕРБА МАСЛО ОТ ЧИА 100 мл
НЕЙЧЪРС КРАФТ ОМЕГА 3-6-9 + DHA ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Сладък картоф
- Каваратаке, Кауаратаке, Кориолус, Пуешка опашка
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Полезни ефекти на витамин Е
- Физиологично значение на витамин Е
- Червена пираканта
- Антиоксиданти забавят болестта на Алцхаймер
- Шипка, Обикновена шипка, Див гюл, Див трендафил, Кучешка шипка
- Домашно слънчогледово масло
Коментари към Прибавете семена чиа към салатата или просто ги накиснете във вода