Как бързо и лесно да обелите бадеми?
Бадемите са източник на незаменими хранителни вещества, които ги превръщат в подходяща храна за една балансирана и здравословна диета. Те често влизат в състава на вкусни и разнообразни рецепти и в много от тях се препоръчват белени. Ето защо ви предлагаме този сравнително лесен и бърз трик за белене на вкусните ядки, а именно чрез бланширане. Ето как.

- Изсипете суровите бадеми в тенджера с кипяща вода и ги оставете да врат за не повече от една минута. Трябва само да заврат и ги дръпнете. (Ако надминете повече от 60 секунди, има опасност бадемите да омекнат.)

- След това веднага изсипете ядките в гевгир и ги изплакнете със студена вода, за да се охладят.

- Оставете бадемите да се отцедят върху кухненска хартия и вижте колко лесно се белят само като ги разтъркате между пръстите си.

- След като премахнете кожичките, изчакайте ядките да изсъхнат напълно и те са готови за използване във вашата рецепта!
А тук може да видите как да си направите бадемово масло сами и в домашни условия. Ето го и него.
Източник: toriavey.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АФРОДИТА ОЦВЕТЯВАЩА КЪНА 8 ТЪМНА ВИШНА 50 г
АРКАЯ РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ С РЕТИНОЛ 100 мл
АРОМА ОМЕКОТЯВАЩ И ПОДХРАНВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С АРГАН 75 мл
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 7 / 46 МЕДНО ЧЕРВЕН
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Домашни пърленки без глутен
- Ядкова закуска с бадеми, кокос и орехи
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Бадемови сладки без брашно
- Бадем
- Маслени соленки с пармезан и смлени бадеми
- Млечен шейк със сладолед и бисквитки
Коментари към Как бързо и лесно да обелите бадеми?