Как бързо и лесно да обелите бадеми?
Бадемите са източник на незаменими хранителни вещества, които ги превръщат в подходяща храна за една балансирана и здравословна диета. Те често влизат в състава на вкусни и разнообразни рецепти и в много от тях се препоръчват белени. Ето защо ви предлагаме този сравнително лесен и бърз трик за белене на вкусните ядки, а именно чрез бланширане. Ето как.

- Изсипете суровите бадеми в тенджера с кипяща вода и ги оставете да врат за не повече от една минута. Трябва само да заврат и ги дръпнете. (Ако надминете повече от 60 секунди, има опасност бадемите да омекнат.)

- След това веднага изсипете ядките в гевгир и ги изплакнете със студена вода, за да се охладят.

- Оставете бадемите да се отцедят върху кухненска хартия и вижте колко лесно се белят само като ги разтъркате между пръстите си.

- След като премахнете кожичките, изчакайте ядките да изсъхнат напълно и те са готови за използване във вашата рецепта!
А тук може да видите как да си направите бадемово масло сами и в домашни условия. Ето го и него.
Източник: toriavey.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КЛОРАН ШАМПОАН ЗА ФИНА КОСА С БАДЕМОВО МЛЯКО 200 мл
БОЧКО БЕБЕШКИ ШАМПОАН ЗА КОСА И ТЯЛО С БАДЕМ И НЕВЕН 400 мл
ЕН - ТИ - ТУС сироп 200 мл ЕКОФАРМ
ИКАРОВ МАСЛО ОТ БАДЕМ С ЛИМОН 55 мл
ПРОМОАФРОДИТА МАСЛО ЗА ТЯЛО С МАНГО 350 мл
РЕВИВ КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ HELIX ASPERSA 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- При киселини и рефлукс консумирайте сурови бадеми
- Облекчете кашлицата с мед и бадеми
- Пикантни печени бадеми с чесън и пушен пипер
- Бадемови сладки без брашно
- Домашни пърленки без глутен
- Бадем
- Здрави и красиви с Деси: Сурови кокоски с цял покълнал бадем
Коментари към Как бързо и лесно да обелите бадеми?