Как бързо и лесно да обелите бадеми?
Бадемите са източник на незаменими хранителни вещества, които ги превръщат в подходяща храна за една балансирана и здравословна диета. Те често влизат в състава на вкусни и разнообразни рецепти и в много от тях се препоръчват белени. Ето защо ви предлагаме този сравнително лесен и бърз трик за белене на вкусните ядки, а именно чрез бланширане. Ето как.
- Изсипете суровите бадеми в тенджера с кипяща вода и ги оставете да врат за не повече от една минута. Трябва само да заврат и ги дръпнете. (Ако надминете повече от 60 секунди, има опасност бадемите да омекнат.)
- След това веднага изсипете ядките в гевгир и ги изплакнете със студена вода, за да се охладят.
- Оставете бадемите да се отцедят върху кухненска хартия и вижте колко лесно се белят само като ги разтъркате между пръстите си.
- След като премахнете кожичките, изчакайте ядките да изсъхнат напълно и те са готови за използване във вашата рецепта!
А тук може да видите как да си направите бадемово масло сами и в домашни условия. Ето го и него.
Източник: toriavey.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХИМАЛАЯ ЕНЕРГИЗИРАЩ ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл.
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 6 / 56 СВЕТЪЛ МАХАГОН
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 9.3 МЕДЕН КЕХЛИБАР
КОСНАТЮР ДНЕВЕН КРЕМ С НАР 50 мл.
СИЙСТАРС МАСКА ЗА КОСА С МАВРУД 150 мл
БИОРОУЗ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ 30 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Бадем
- Витамин В17 (амигдалин)
- Домашни пърленки без глутен
- Крекери с кокосово и бадемово брашно
- Здрави и красиви с Деси: Бадемово-бананов шейк
- Пица от бадемов блат с шунка и кашкавал
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
Коментари към Как бързо и лесно да обелите бадеми?