Как бързо и лесно да обелите бадеми?
Бадемите са източник на незаменими хранителни вещества, които ги превръщат в подходяща храна за една балансирана и здравословна диета. Те често влизат в състава на вкусни и разнообразни рецепти и в много от тях се препоръчват белени. Ето защо ви предлагаме този сравнително лесен и бърз трик за белене на вкусните ядки, а именно чрез бланширане. Ето как.

- Изсипете суровите бадеми в тенджера с кипяща вода и ги оставете да врат за не повече от една минута. Трябва само да заврат и ги дръпнете. (Ако надминете повече от 60 секунди, има опасност бадемите да омекнат.)

- След това веднага изсипете ядките в гевгир и ги изплакнете със студена вода, за да се охладят.

- Оставете бадемите да се отцедят върху кухненска хартия и вижте колко лесно се белят само като ги разтъркате между пръстите си.

- След като премахнете кожичките, изчакайте ядките да изсъхнат напълно и те са готови за използване във вашата рецепта!
А тук може да видите как да си направите бадемово масло сами и в домашни условия. Ето го и него.
Източник: toriavey.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАМИ КЕЪР НАТУРАЛНО ОЛИО ЗА МАСАЖ НА БЕБЕТО 100 мл
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И КОКОС МИКС 200 г
СОУ СИМПЪЛ SEBO CONTROL ИНТЕНЗИВЕН СЕРУМ ЗА СКАЛП 100 мл
ХИПОАЛЕРГЕНЕН ТЕЧЕН ПРЕПАРАТ ЗА СЪДОВЕ БАДЕМ 500 мл ETAMINE DU LYS
ЕВТЕРПА БАДЕМОВО МАСЛО 10 мл
БИО ДЖИ ПОДХРАНВАЩО БЕБЕШКО ОЛИО ЗА ТЯЛО 200 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Рецепта за домашно бадемово брашно
- Бадемови сладки без брашно
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Бадем
- Медени бисквити с пудра захар и бадеми
- Шоколадов сладкиш от бадемово брашно
- При киселини и рефлукс консумирайте сурови бадеми
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
Коментари към Как бързо и лесно да обелите бадеми?