Как бързо и лесно да обелите бадеми?

Бадемите са източник на незаменими хранителни вещества, които ги превръщат в подходяща храна за една балансирана и здравословна диета. Те често влизат в състава на вкусни и разнообразни рецепти и в много от тях се препоръчват белени. Ето защо ви предлагаме този сравнително лесен и бърз трик за белене на вкусните ядки, а именно чрез бланширане. Ето как.

- Изсипете суровите бадеми в тенджера с кипяща вода и ги оставете да врат за не повече от една минута. Трябва само да заврат и ги дръпнете. (Ако надминете повече от 60 секунди, има опасност бадемите да омекнат.)

- След това веднага изсипете ядките в гевгир и ги изплакнете със студена вода, за да се охладят.

- Оставете бадемите да се отцедят върху кухненска хартия и вижте колко лесно се белят само като ги разтъркате между пръстите си.

- След като премахнете кожичките, изчакайте ядките да изсъхнат напълно и те са готови за използване във вашата рецепта!
А тук може да видите как да си направите бадемово масло сами и в домашни условия. Ето го и него.
Източник: toriavey.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АРГАНИА КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ШАФРАН 50 мл
МИЛВА ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА КОСА С КОФЕИН 250 мл
КОКОСОЛИС БИО ОЛИО АЛОХА КОКОС 200 мл
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ГОДЖИ БЕРИ И КАКАО МИКС 200 г
ЛУМЕНЕ КЛАСИКО АДВАНС ЛИФТИНГ ОКОЛООЧЕН КРЕМ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА 15 мл
БИЛКА ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХOТ НОВ 200 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Бадем
- Витамин В17 (амигдалин)
- Шоколадов сладкиш от бадемово брашно
- Крекери с кокосово и бадемово брашно
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Подобрете структурата на кожата си, като използвате бадемова киселина
- Как да си направим бадемово масло
Коментари към Как бързо и лесно да обелите бадеми?