Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?

Един благоприятен начин, по който можем да повишим качеството на месните продукти, които консумираме, е да си ги набавяме в прясно състояние. Ако това невинаги е възможно, е препоръчително поне да ги замразяваме в домашни условия, а не да купуваме дълбоко замразени. Когато замразяваме кайма у дома обаче, винаги съществува неудобството, съпровождащо нейната последваща обработка.
Обикновено се налага да оформяме каймата, когато тя се размрази, но докато още е в студено състояние. Това причинява силен дискомфорт на пръстите и кожата на ръцете ни. Те често изтръпват от замразяването, а при хора със студова алергия това може да доведе до много по-опасни последствия за кожата.
Затова, още преди да е замръзнала каймата, я оформете така, че после да е възможно най-лесна за отчупване и оформяне. Може да използвате метода, показан на снимката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
МЕМОТЕРА капсули * 30
БЮБХЕН КОЛД КРЕМ СЕНЗИТИВ СРЕЩУ ЛОШО ВРЕМЕ И ВЯТЪР 75 мл
ИКАРОВ ЗИМНО ПОДХРАНВАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ С ПОРТОКАЛ И НЕВЕН ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА 30 мл
ПИЗ БУИН МАУНТИН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ SPF 30 50 мл
СПАСИТЕЛНО ОДЕЯЛО / ФОЛИО 1,6 м / 2,1 м
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Преднизон
- КП № 41.1 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА АЛЕРГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ДИХАТЕЛНАТА СИСТЕМА ПРИ ЛИЦА НАД 18 ГОДИНИ
- Алергологични тестове
- Хранене през тръба
- Хранене при тремор
- Гълтане
- Възпаление, медиирано от имунни комплекси
- НАРЕДБА № 10 ОТ 24 МАРТ 2009 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПЛАЩАНЕ НА ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ ПО ЧЛ. 262, АЛ. 6, Т. 1 И Т. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ПРОДУКТИ В ХУМАННАТА МЕДИЦИНА, НА МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ И НА ДИЕТИЧНИ ХРАНИ ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ, КАКТО
- Използвайте лавандула, за да успокоите тялото и душата
- Как да поднесем храната по оригинален начин - Десета част
Коментари към Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?