Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?

Един благоприятен начин, по който можем да повишим качеството на месните продукти, които консумираме, е да си ги набавяме в прясно състояние. Ако това невинаги е възможно, е препоръчително поне да ги замразяваме в домашни условия, а не да купуваме дълбоко замразени. Когато замразяваме кайма у дома обаче, винаги съществува неудобството, съпровождащо нейната последваща обработка.
Обикновено се налага да оформяме каймата, когато тя се размрази, но докато още е в студено състояние. Това причинява силен дискомфорт на пръстите и кожата на ръцете ни. Те често изтръпват от замразяването, а при хора със студова алергия това може да доведе до много по-опасни последствия за кожата.
Затова, още преди да е замръзнала каймата, я оформете така, че после да е възможно най-лесна за отчупване и оформяне. Може да използвате метода, показан на снимката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БЕБО КРЕМ ЗА СУХА КОЖА ПРИ ВЯТЪР И СТУД 50 мл
МАК ДЕЙВИД ПАКЕТ ЗА МИГНОВЕНО ИЗСТУДЯВАНЕ 212
ВЕЛЕДА БЕБЕШКИ ЗАЩИТЕН БАЛСАМ ЗА СТУДЕНО ВРЕМЕ С НЕВЕН 30 мл
АРЛБЕРГЕР АЛПИЙСКИ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО ОТ АЛПИЙСКИ БОР 50 мл 18001
СЕБА МЕД БЕБЕ БАЛСАМ ЗА УСТНИ 4.8 гр
АЦЕТА БИО ОРГАНИЧЕН КРЕМ ЗА ЗАЩИТА ОТ СТУД 30 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Студен компрес или пакет с лед
- д-р Румяна Димитрова Павлова
- Приложение на хидрокортизон
- Преднизон
- д-р Петя Василева Петришка
- д-р Станимила Милчева Петрова
- Интуитивно хранене – същност и основни принципи
- д-р Женя Петрова Хараланова
- Методи за лечение на анорексия
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
Коментари към Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?