Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?
Един благоприятен начин, по който можем да повишим качеството на месните продукти, които консумираме, е да си ги набавяме в прясно състояние. Ако това невинаги е възможно, е препоръчително поне да ги замразяваме в домашни условия, а не да купуваме дълбоко замразени. Когато замразяваме кайма у дома обаче, винаги съществува неудобството, съпровождащо нейната последваща обработка.
Обикновено се налага да оформяме каймата, когато тя се размрази, но докато още е в студено състояние. Това причинява силен дискомфорт на пръстите и кожата на ръцете ни. Те често изтръпват от замразяването, а при хора със студова алергия това може да доведе до много по-опасни последствия за кожата.
Затова, още преди да е замръзнала каймата, я оформете така, че после да е възможно най-лесна за отчупване и оформяне. Може да използвате метода, показан на снимката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
АРЛБЕРГЕР АЛПИЙСКИ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО ОТ АЛПИЙСКИ БОР 50 мл 18001
НовКОНДИЦИЯ ТОПЛО СЪРЦЕ
АЦЕТА БИО ОРГАНИЧЕН КРЕМ ЗА ЗАЩИТА ОТ СТУД 30 мл
НовМЕМОТЕРА капсули * 30
БЮБХЕН КОЛД КРЕМ СЕНЗИТИВ СРЕЩУ ЛОШО ВРЕМЕ И ВЯТЪР 75 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Студен компрес или пакет с лед
- Алтернативна терапия при студова алергия
- д-р Румяна Димитрова Павлова
- Приложение на хидрокортизон
- Методи за лечение на анорексия
- Преднизон
- Регулация на слюноотделянето
- д-р Петя Василева Петришка
- д-р Станимила Милчева Петрова
Коментари към Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?