Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?

Един благоприятен начин, по който можем да повишим качеството на месните продукти, които консумираме, е да си ги набавяме в прясно състояние. Ако това невинаги е възможно, е препоръчително поне да ги замразяваме в домашни условия, а не да купуваме дълбоко замразени. Когато замразяваме кайма у дома обаче, винаги съществува неудобството, съпровождащо нейната последваща обработка.
Обикновено се налага да оформяме каймата, когато тя се размрази, но докато още е в студено състояние. Това причинява силен дискомфорт на пръстите и кожата на ръцете ни. Те често изтръпват от замразяването, а при хора със студова алергия това може да доведе до много по-опасни последствия за кожата.
Затова, още преди да е замръзнала каймата, я оформете така, че после да е възможно най-лесна за отчупване и оформяне. Може да използвате метода, показан на снимката.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АРЛБЕРГЕР АЛПИЙСКИ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО ОТ АЛПИЙСКИ БОР 50 мл 18001
АЦЕТА БИО ОРГАНИЧЕН КРЕМ ЗА ЗАЩИТА ОТ СТУД 30 мл
СЕБА МЕД БЕБЕ БАЛСАМ ЗА УСТНИ 4.8 гр
ГЕВОЛ SPECIAL ЗАГРЯВАЩ БАЛСАМ ЗА СТУДЕНИ КРАКА 75 мл
БИЛЕ-PH ЗИМЕН ЗАЩИТЕН КРЕМ SPF 30 50 мл
СПАСИТЕЛНО ОДЕЯЛО/ФОЛИО 1,6 м/2,1 м
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Приложение на хидрокортизон
- Студен компрес или пакет с лед
- д-р Румяна Димитрова Павлова
- Преднизон
- д-р Станимила Милчева Петрова
- Избягване на киселинни храни
- Методи за лечение на анорексия
- Загубата на енергия в зряла възраст може да се избегне чрез пълноценни храни в менюто
- ...КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ АНЕМИЯ
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
Коментари към Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?