Начало Съвети Околна среда и бит Спорт и свободно време Как да изберем спорт според професията си?

Как да изберем спорт според професията си?

Как да изберем спорт според професията си? - изображение

За да бъдем хармонично развити (както физически, така и духовно), е добре да си изберем подходяща спортна дейност. Това зависи не само от възрастта и пола, но и от здравословното ни състояние, както и от начина ни на живот. Изборът на спорт винаги играе важна роля в живота ни, дори и в началото да не го осъзнаваме. А от здравна гледка точка трябва да вземем под внимание преди всичко нашата професия или по-точно това, с което се занимаваме най-дълго през деня.

  • Ако работим в затворено помещение или в шумна и прашна среда, най-добре е да бъдем повече сред природата - край водни площи или в планината.

  • Онези, които по цял ден работят навън, могат да изберат спортните комплекси и залите.

  • За хората, които имат по-спокойна и еднообразна работа, са препоръчителни динамичните спортни игри, както и заниманията, при които ситуациите бързо се променят.

  • Работещите в шумна атмосфера при голямо умствено напрежение най-добре да се занимават с туризъм или плуване.
  • Човек, който стои повече часове прав по време на работа, трябва да избере такива спортове, при които долните крайници са по-малко натоварени.

  • Тези, които работят дълги часове в една и съща неудобна поза или седнало положение, не бива да забравят гимнастиката, която подобрява подвижността на ставите.

Забележка: Ако не може да се справите сами с избора на подходяща спортна дейност, поискайте съвет от треньор, фитнес инструктор, кинезитерапевт или друг специалист.

Още по темата:

4.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноСпортХранене при...Спорт и туризъмЛайфстайлИнтервютаЛеченияАнкетиОбразованиеНовиниСнимкиАлт. медицинаПсихологияЗаведенияДиетиИсторияСоциални грижиСъставкиТестовеОрганизацииНормативни актовеСпециалистиВидеоПроизводителиФизиологияРецептиБотаника