Как да направим "пържени" картофи без никаква мазнина?

Пържените картофи безспорно са едно вкусно и любимо ястие както на деца, така и на възрастни. Заради процеса на пържене в мазнина обаче, те не са сред най-полезните храни, с които редовно може да обогатяваме менюто си. Но това не бива да ни лишава от страхотния им вкус и полезни качества, нали? Ето защо ви предлагаме начин, по който да приготвите любимите си пържени картофки без мазнина. За целта ще ви трябват 4 големи картофа, 2 яйчни белтъка, сол и подправки на вкус. Разбийте белтъците със солта в голяма купа. Обелете картофите, нарежете ги на ивици и ги потопете в белтъците. После ги поставете върху хартия за печене и ги печете на 200 ºC до златисто. Преди да ги сервирате, ги поръсете с подправки на вкус.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
КОПРИВА НА ПРАХ 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
ТРИМАРТ АГАР АГАР 200 г
ОСТРОВИТ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ЗЕХТИН 250 мл
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Учени разкриха кои диети вредят на здравето
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Хранителни продукти, които подобряват паметта
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Хранене през тръба
Коментари към Как да направим "пържени" картофи без никаква мазнина?