Как да не вкисва и да не загаря прясното мляко?

Благодарение на високото си съдържание на полезни белтъчини и калций, прясното мляко редовно присъства както на трапезата ни, така и в състава на редица лечебни рецепти. Как обаче да го приготвяме така, че да се възползваме възможно повече време и в максимална степен от полезните му свойства?
- Прясното мляко няма да вкисва така бързо, ако при варенето му прибавите 1 чаена лъжичка захар.
- Добре е да разполагате със специална тенджера, в която варите само мляко. Ако нямате такава, то няма да загори в обикновена тенджера, когато предварително капнете в нея малко вода.
- Ако все пак млякото е загоряло, може да премахнете неприятната миризма от него, като веднага го прехвърлите в чист съд и го покриете с мокра кърпа.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- За да спасим планетата, трябва да ограничим консумацията на говеждо и млечни продукти
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
Коментари към Как да не вкисва и да не загаря прясното мляко?