Как да не вкисва и да не загаря прясното мляко?
Благодарение на високото си съдържание на полезни белтъчини и калций, прясното мляко редовно присъства както на трапезата ни, така и в състава на редица лечебни рецепти. Как обаче да го приготвяме така, че да се възползваме възможно повече време и в максимална степен от полезните му свойства?
- Прясното мляко няма да вкисва така бързо, ако при варенето му прибавите 1 чаена лъжичка захар.
- Добре е да разполагате със специална тенджера, в която варите само мляко. Ако нямате такава, то няма да загори в обикновена тенджера, когато предварително капнете в нея малко вода.
- Ако все пак млякото е загоряло, може да премахнете неприятната миризма от него, като веднага го прехвърлите в чист съд и го покриете с мокра кърпа.
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE SVC107
Безплатна доставка за България!МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ГОТВАРСКИ КОМПЛЕКТ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА 14265
КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 160 гр.
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 450 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Какво лекува английската сол
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Натурални заместители на солта
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Наторявайте стайните растения, цветята и зеленчуците с английска сол
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
Коментари към Как да не вкисва и да не загаря прясното мляко?