Начало Съвети Здрав дух Емоции Как да оставим кучето само у дома, без проблеми?

Как да оставим кучето само у дома, без проблеми?

Как да оставим кучето само у дома, без проблеми? - изображение

Много кучета изпитват безпокойство, когато останат сами у дома. За да им помогнем да преодолеят този проблем, трябва да бъдем търпеливи и да приложим някои от следните трикове.

Когато се приберете у дома, не бива да се карате на кучето, ако то е счупило някоя вещ. Всъщност, наказанията могат да влошат проблема, тъй като повишават чувството на безпокойство. Това, което трябва да направите, е да промените своето поведение и да му покажете, че то може да преживее само вкъщи.

При леки случаи на безпокойство увеличете броя на играчките и физическата активност. Целта е лесна: ако домашният любимец е уморен, той няма да има сили, за да руши къщата. Освен това може да му оставите неща, които да го забавляват, докато вас ви няма. Това например са дъвчащи и ежедневни играчки, които не губят интереса на вашето куче.

Друг добър трик е да повтаряте вашите рутинни процедури, преди да излезете, като да затворите прозорците, да си обуете обувките и т.н. Така вашето куче ще започне да осъзнава малко по малко, че ще излизате. Освен това е хубаво да му говорите през това време и да не му обръщате внимание, когато се приберете у дома, докато не се успокои.

За да направите самотата за вашия домашен любимец по-поносима, може да включите радиото на намален звук. Музиката нарушава тишината и разсейва кучето от шума, който идва навън.

Важно е да знаете, че тежките случаи на безпокойство при временна раздяла, могат да бъдат овладени с анксиолитици и антидепресанти, препоръчани от ветеринаря.

Източник: www.taringa.net
Снимка: www.petcha.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияАнкетиСпортНовиниСоциални грижиПроизводителиИсторияАлтернативна медицина