Начало Съвети Околна среда и бит Природосъобразен начин на живот Как да отгледате максимално количество картофи с минимални усилия

Как да отгледате максимално количество картофи с минимални усилия

Как да отгледате максимално количество картофи с минимални усилия - изображение

В случай, че сте запалени любители на картофите, тази статия е подходяща за вас. Представяме ви интересен проект, способен да помогне за изхранване на цялото семейство в продължение на няколко седмици, без полагане на каквито и да е усилия.

Става въпрос за изграждане на картофена кула, която може да дава "плодове" през целия сезон. Започнете в началото на пролетта и се насладете на реколта през лятото. След това направете нова кула. По този начин може да се сдобиете с картофи през есента. Или се запасете с нова партида през зимата, като посадите зеленчуците един сезон преди нейното настъпване. Тези кули са просто невероятни. Ето как да си ги направите.

  • Изградете основите

Използвайте нещо, подобно на оградна мрежа, за да създадете изправен цилиндър. Неговият диаметър трябва да бъде около половин-един метър.

  • Укрепете стените и дъното

Покрийте дъното и стените със слама. Добавете почвен слой с дебелина около 30 сантиметра. Засадете картофите на разстояние 8-10 сантиметра от ръба на цилиндъра. Разположете ги така, че да се намират на 15 сантиметра един от друг.

  • Запълнете до горе

Редувайте слоевете в кулата както следва: слама, почва и картофи. Запълнете цилиндъра до върха. 

  • Полейте картофите

Поддържайте почвата влажна през цялото време, но не прекалявайте с поливането. Резултатите могат да бъдат забелязани в рамките на 3 месеца. Точно толкова време, колкото трае един сезон. 

  • Съборете кулата

Сега вече може да пожънете това, което сте посели. Просто съборете кулата и започнете да вадите картофите.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: organichealthcorner.com
Снимка: pinterest.com/backyardfarmingconnection.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноДиетиСнимкиЛайфстайлБотаникаНовиниЛечения