Начало Съвети Здрав дух Общуване Как да подобрим взаимоотношенията си само за 60 секунди

Как да подобрим взаимоотношенията си само за 60 секунди

Как да подобрим взаимоотношенията си само за 60 секунди - изображение

Бела Ганди, добре познат личен треньор и основател на фирма за запознанства, разкрива тайната за подобряване на всяка връзка само в рамките на 60 секунди. Оказва се, че това е по-лесно, отколкото сме си представяли. Вижте тези 15 невероятно прости техники, които да ви помогнат да изградите щастлива връзка с вашия партньор и да подобрите взаимоотношенията с близки, приятели, деца и дори с вас самите.

1. Укрепете връзката с вашия партньор.

 • Прегърнете вашия партньор за 60 секунди. Прегръщането на човек, когото обичате, увеличава нивата на окситоцин и допамин, хормони, които са отговорни за чувството на удоволствие и привързаност. Чувството е подобно на това, сякаш сте се увили в топло одеяло, което смятате, че ще остане с вас до края на деня.
 • Изпратете съобщение на вашия партньор, в което посочвате какво оценявате или харесвате в него. Също така може да му напомните красиви моменти от вашето общо минало. То ще зареди вашия възлюбен с положителна енергия
 • Спрете в магазина, за да купите на вашия партньор любимата му напитка, закуска или десерт. Малките жестове като тези са изключително важни за романтичните взаимоотношения. Хората обичат да бъдат обгрижвани и да получават необходимото внимание.

2. Не забравяйте вашите приятели.

 • Ако искате да подновите старото приятелство с някого, просто му изпратете кратко съобщение с хубав текст. Нещо простичко, като например: "Днес чух любимата ти песен по радиото и си помислих дали не искаш да се видим. Какво ще кажеш да вечеряме заедно?"
 • Изпратете цветя на вашата най-добра приятелка без причина. Прикрепете картичка към букета и й кажете колко много означава тя за вас. 
 • Оставете гласово съобщение на най-добрата си приятелка и й кажете колко важна е тя за вас. Дори може да й го изпеете. Това със сигурност ще я накара да се усмихне.

3. Грижете се за вашите деца.

 • Оставете сладка бележка с усмихнато лице в кутията за обяд на вашето дете. То има нужда да усети вашата любов и закрила.
 • Пригответе храната на детето във формата на анимационен герой. Дори само сърца и усмихнати лица могат да зарадват малчугана. 
 • По време на вечеря направете комплимент на вашето дете. Кажете му нещо, което ви възхищава в него. Ако едно дете получава похвала от своите родители, то ще си ляга с добро настроение. Тези моменти са много важни за укрепване на семейните отношения. Вашите деца ще ги помнят за дълго време.

4. Изградете взаимоотношения с вашите колеги.

 • Купете някакви лакомства за членовете на екипа. Това може да бъде нещо малко и евтино, като бисквитки или шоколадови блокчета. Едно малко чаено парти по време на обедната почивка помага за насърчаване на положителните взаимоотношения в екипа.
 • Изпратете съобщение на вашия колега, който наскоро ви е помогнал в работата, кратък текст, озаглавен: "Благодаря ти." Получателят определено ще прочете това писмо. 
 • Изразете искрени благодарности на вашия шеф. Шефовете рядко получават комплименти от техните служители и осъзнаването на това, че са ценени и уважавани, е много приятно.

5. И не забравяйте за себе си.

 • Създайте списък със 7 неща, които ви правят щастливи. Опитайте се да осъществите най-малко едно от тях през седмицата.
 • Даряването на чувство е по-добре, отколкото отнемането. Купете кафе на някой, който стои в непосредствена близост до вас в кафенето. Усмивката на непознат ще стопли вашето сърце и ще направи деня ви по-светъл. 
 • Направете списък с 5 добри качества, които харесвате в себе си, върху листче с размер на кредитна карта. Поставете го в портфейла си. Всеки път, когато плащате с картата, четете това, което е написано върху листа. По този начин може да повишите самочувствието си и да подобрите настроението си.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.gottman.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноИнтервютаНаправления в медицинатаИстория