Как да приготвим яйчните белтъци на сняг за торта, крем, блатове или кекс?

Когато приготвяме домашни сладкиши, може да изберем по-добър вариант от готовите сладкарски сметани, наситени с хидрогенизирани мазнини. Това са достъпните яйчни белтъци, които са богати на протеини и незаменими аминокиселини за нашия организъм. А ето как се приготвя белтъчен крем по най-добрия начин:
- белтъците, които ще разбивате на сняг, поставете за 20 минути в хладилника;
- в съда (не алуминиев) със студените белтъци капнете малко лимонов сок или оцет;
- белтъците разбийте със захар "на пясък";
- ако снегът не става плътен, добавете щипка сол и 2 - 3 супени лъжици пудра захар;
- ще разбиете белтъците по-бързо, ако го правите на водна баня;
- за кексове, блатове на торта или други сладкиши накрая прибавете към сместа разбитите на сняг белтъци;
- добавяйте снега постепенно, докато разбърквате с лъжица.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НУТРИМ НУТРИКАЛ ХЕПАТИКУМ 100 г
СИРИУС-Д КЛАСИК прах 100 г
БИОТЕЧ ВЕГАН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 500 г
АПТАМИЛ 2 ОРГАНИК 800 г
ХЕЛТ АГЕЙН ВЕНУС ФОРТЕ 120 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Разграждане на белтъци
- Белтъчен крем на водна баня (за торти и сладкиши)
- Подмладете кожата на лицето си с маска от праскова, белтък и сметана
- Международен екип с участието на български учени откри как и кои белтъци поправят ДНК
- Белтъчини (протеини) с животински произход
- Белтъчини (протеини) с растителен произход – хранителни източници
- Изберете маска от жълтък или белтък според това дали кожата ви е суха или мазна
- Върнете блясъка на кожата с 3 маски от белтък
- Протеин (белтък) в кръвта
Коментари към Как да приготвим яйчните белтъци на сняг за торта, крем, блатове или кекс?