Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Как да се грижим за автомобила през зимата?

Как да се грижим за автомобила през зимата?

Как да се грижим за автомобила през зимата? - изображение

Зимата е неприятен сезон за шофьорите, тъй като студените месеци могат да разкрият едни от най-големите автомобилни опасения. Смяна на гумите, сутрешно почистване на колата от снега, размразяване на предното стъкло и прозорците - това едва ли е целия списък с предизвикателства, които зимата може да поднесе на шофьорите. Представяме ви 7 прости съвета и трика, които да ви бъдат от полза за подготвянето на колата за студеното зимно време.

1. Заледени прозорци.


Как да решим проблема: Смесете оцет и вода в съотношение 3:1. Нанесете разтвора върху заледената повърхност с помощта на бутилка с пулверизатор, за да я почистите.

Как да предотвратим проблема: Ако забележите, че прозорците на колата вече са заледени, има един лесен начин за тяхното бързо размразяване. Смесете 600 милилитра спирт, 150 милилитра вода и капка веро в шише с пулверизатор. Нанесете разтвора върху прозорците и ледът ще се разтопи.

2. Замразена ключалка.


Как да решим проблема: Един лесен начин за поправяне на замразената ключалка се състои в употребата на дезинфектант за ръце. Спиртът в него помага за премахване на леда и отключване на колата. Просто изсипете няколко капки от дезинфектанта върху ключа и вижте как методът работи като на магия. Може да използвате един стар метод за решаване на този проблем. Нагрейте ключа с кибритена клечка или запалка и го поставете в ключалката. Само внимавайте да не се изгорите.

Как да предотвратим проблема: За да предпазите ключалката от замразяване, се опитайте да впръскате малко WD-40 в ключалката. Ако отделите малко време, за да направите тази проста процедура, преди настъпването на студените зимни дни, ще си спестите много неприятности.

3. Замразени врати.


Как да предпазим вратите на колата от замразяване? Вие може да забравите за този досаден проблем с помощта на спрей за готвене. Просто впръскайте малко от него върху гумени уплътнения около вратите на колата и го разнесете с обикновена салфетка.

4. Замъглени прозорци.


Как да решим проблема: Използвайте гъба за дъска, за да почистите замъглените прозорци, без да ги замазвате.

Как да предотвратим проблема: Напълнете стар чорап или платнена торбичка с пясък за котки. Завържете го и го поставете под седалката на колата. Пясъкът помага за абсорбиране на влагата и предпазва прозорците от замъгляване.

Допълнителен съвет: Не оставяйте отворени бутилки с вода или други напитки в колата през нощта.

5. Заскрежени странични огледала.


Как да предотвратим проблема: За да избегнете заскрежаването на страничните огледала, може да ги покриете за една нощ с найлонова торбичка, фиксирана с гумен ластик. На следващия ден, когато свалите торбичката, огледалото ще бъде чисто и няма да се налага да го почиствате.

6. Заскрежени или замъглени фарове.


Как да предотвратим проблема: Първо почистете фаровете старателно и ги оставете да изсъхнат. След това нанесете тънък слой восък. Това ще попречи на снега и влагата да се натрупат по фаровете. Плюс това защитата може да продължи седмици.

7. Ако колата ви заседне в снега.


В действителност, ако колата ви не е потънала до прозорците в сняг, лесно може да я извадите.
Как да решим проблема: Добра идея е да поставите няколко торби с котешки пясък в багажника на колата, ако шофирате през студените снежни дни. Ако тя заседне в твърд сняг или лед, просто поръсете малко от пясъка под гумите, за да я измъкнете. Друг чудесен трик за изтегляне на колата от снежна преспа е с помощта на вашите стелки. Извадете ги от превозното средство и ги поставете под гумите. По този начин ще предоставите достатъчно сцепление, за да изтеглите автомобила от снега.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.motorworkschicago.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСнимкиАнкетиЛайфстайлСпортСоциални грижи