Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да си консервираме яйца с помощта на червено цвекло?

Как да си консервираме яйца с помощта на червено цвекло?

Как да си консервираме яйца с помощта на червено цвекло? - изображение
За да направите Великден по-специален празник, не се ограничавайте само с боядисването на яйчените черупки, а обагрете и самите яйца (белтъците). Вижте как да впечатлите гостите си като добавите към менюто консервирани яйчица в червен цвят. Освен, че радват окото, те притежават сладко-кисел вкус, който ги прави изключително апетитна разядка.  
  • За да ги приготвите, черупките на яйцата трябва да са здрави. Сложете ги да се сварят, след което ги охладете в студена вода и внимателно ги обелете. (Беленето обикновено е по-лесно под течаща вода). 
 Необходими продукти:
  • 6 яйца
  • 200-250 грама нарязано червено цвекло (консерва)
  • 1/4 чаена чаша захар
  • 1/4 чаена чаша ябълков оцет
Начин на приложение:
  • За да приготвите маринатата, затоплете оцета и захарта на слаб огън, докато захарта се разтопи.
  • Добавете цвеклото и разбъркайте.
  • След това поставете яйцата в буркан и излейте маринатата върху тях, докато все е още гореща. Важно е добре да покриете яйцата с приготвената смес. 
  • Затворете буркана и го оставете в хладилник. Съхранявайте поне 2 дни преди консумация.
  • И сега имате вкусни яйца за една бърза, здравословна закуска. Може да ги добавяте към салати или като гарнитура, за да зарадвате всички на празничната трапеза.
 Източник: siamagazin.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАлтернативна медицинаДиетиБотаникаХранене при...ЛайфстайлАнкетиНовиниСнимки