Как да си консервираме яйца с помощта на червено цвекло?
За да направите Великден по-специален празник, не се ограничавайте само с боядисването на яйчените черупки, а обагрете и самите яйца (белтъците). Вижте как да впечатлите гостите си като добавите към менюто консервирани яйчица в червен цвят. Освен, че радват окото, те притежават сладко-кисел вкус, който ги прави изключително апетитна разядка.
- За да ги приготвите, черупките на яйцата трябва да са здрави. Сложете ги да се сварят, след което ги охладете в студена вода и внимателно ги обелете. (Беленето обикновено е по-лесно под течаща вода).
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 200-250 грама нарязано червено цвекло (консерва)
- 1/4 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша ябълков оцет
Начин на приложение:
- За да приготвите маринатата, затоплете оцета и захарта на слаб огън, докато захарта се разтопи.
- Добавете цвеклото и разбъркайте.
- След това поставете яйцата в буркан и излейте маринатата върху тях, докато все е още гореща. Важно е добре да покриете яйцата с приготвената смес.
- Затворете буркана и го оставете в хладилник. Съхранявайте поне 2 дни преди консумация.
- И сега имате вкусни яйца за една бърза, здравословна закуска. Може да ги добавяте към салати или като гарнитура, за да зарадвате всички на празничната трапеза.
Източник: siamagazin.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ОЛ НУТРИШЪН ЯЙЧЕН БЯЛ ПРОТЕИН 510 г
ЯМАМОТО НУТРИШЪН СТРОНГ МАСС 2.4 кг
Безплатна доставка за България!ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР 32015
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Яйце на фазан
- Яйце на токачка
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Пречистете черния си дроб със сок от червено цвекло
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Гълъбово яйце
Коментари към Как да си консервираме яйца с помощта на червено цвекло?