Как да си направим артишок на скара?
Освен, че е по-вкусната алтернатива, готвенето на скара е и по–полезният начин да се развихрим в кухнята. А артишокът е изключително богато на витамини и минерали растение, но е трудно да определим как точно се приготвя и яде само от вида му (особено ако сте решили да го включите на трапезата си за първи път). Вижте как да го приготвите на скара.
- За тази рецепта са ви нужни 3 артишока, 1 лимон, 1/8 чаша зехтин, сол и черен пипер.
- Първо измийте старателно зеленчуците със студена вода и подсушете с кухненска хартия. Ако артишокът има малки бодлички в края на листата, то ги отрежете с помощта на кухненски ножици.
- Премахнете ненужното стъбло, тъй като е по–горчиво на вкус. Отстранете и по няколко сантиметра от върха на всеки артишок.
- Измийте старателно зеленчука под студена вода, като разлиствате листата му, за да премахнете всякакви замърсявания. Срежете артишока на половинки с помощта на остър нож. Изгребете сърцевината (неядливата част) и я премахнете.
- Напръскайте артишока с лимонов сок, за да предотвратите потъмняване на отрязаните части, докато го приготвяте.
- За да спестите време, може да срежете половинките на четвъртинки. Така ще ги приготвите по-бързо. След това сварете зеленчуците на пара за около 45 минути (докато омекнат).
- Наредете артишока на скарата, разтворете леко листата му и поръсете отвътре със зехтин, лимон и сол. Ако ви е по вкуса, поставете скилидка чесън в средата на всеки зеленчук.
- Оставете ястието да се запече в за около 8 минути. Когато е готово, го гарнирайте с подходящ сос.
Допълнителен съвет: Независимо дали го печете, варите или задушавате, това са основните стъпки за приготвянето на артишок. Може да гарнирате и само с чесън и зехтин.
Източник: toriavey.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НУРС ЧАЙ ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ С АРТИШОК * 42
БЕРГАСИЛИН саше 30 г * 15 НАТУРФАРМА
ЛИВЪР СЪПОРТ сироп 200 мл GREEN HEALTH LAB
БИЛКОВА ДЕТОКС ФОРМУЛА капсули * 60 VIT`ALL+ 676901
НовПЮРВИТАЛ ХЕПА ДЖЕСТ капсули * 60
СИЙСТАРС БЛЕК МИНЕРАЛИЗИРАЩ ГЕЛ ПРОТИВ ПЪРХОТ 200 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Артишок - полезни свойства и противопоказания
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Артишок
- Пълнен артишок с наденица и чушки
- Артишокът е добра алтернатива при борбата с рак на гърдата
- Хумус с авокадо, артишок и спанак
- Печен йерусалимски артишок с фета сирене
- Как да изберете и да сготвите артишок
- Салата с печени червени чушки и артишок
- Печен артишок с чеснов дресинг
Коментари към Как да си направим артишок на скара?