Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Как да си направите австралийски капан за мухи

Как да си направите австралийски капан за мухи

Как да си направите австралийски капан за мухи - изображение

Австралийският капан за мухи се използва в продължение на дълги години като естествено средство за предпазване от досадните насекоми. Той се състои от няколко дървени летви, свързани една за друга под формата на куб. Капанът е покрит с прозрачна мрежа, а дъното е изградено от конусовидна основа. Мухите влизат в него, примамени от аромата на предварително поставена примка, но не могат да излязат. Капанът е изключително ефективен и лесен за изработка. Освен това е съставен от изцяло екологични материали. Вижте как може да си го направите в домашни условия.

Вземете 16 дървени летви с еднаква дължина. Отделете и свържете 12 от тях както е показано на изображението (дъното на капана не трябва да допира земята). Покрийте с прозрачна мрежа и оставете два съседни отвора свободни. Преминете към изработване на конусовидното дъно.

Изрежете голямо парче мрежа. Сгънете го по такъв начин, че да образува конусовидна форма с дупка в средата. Тя не трябва да бъде нито твърде голяма, нито прекалено малка. Прикрепете конусовидното дъно към един от отворите на куба с помощта на кабари. Обърнете и оставете на видно място.

Направете капак с останалите 4 летви. Свържете и покрийте с мрежа. Поставете обелки от плодове под дървения куб. Покрийте с мрежест капак и се насладете на необезпокоявана почивка.

 

Забележка: Плодовият аромат привлича мухите. Те кацат върху "трапезата" и отново политат нагоре, където попадат в капан, от който няма излизане. Е, освен ако не ги пуснете.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: kukmor.livejournal.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноЛечения