Начало Съвети Здрав дух Общуване Как да спечелите доверието на хората

Как да спечелите доверието на хората

Как да спечелите доверието на хората - изображение

Когато говорим с някого, искаме той да се довери на нашите думи. За съжаление, не всичко, което казваме, се възприема по правилния начин. За да избегнете подобни ситуации, ви представяме изследване, което разкрива как да спечелите доверието на човека, с когото общувате.

Вероятно звучи банално, но тайната се крие в очите. Когато общуваме с някого, ние не контролираме това, което се случва с нашите зрителни органи и техните реакции. Но те наистина са важни за човека, за да реши той дали да ни вярва или не.

За да бъдем точни, основната роля играят зениците. Или по-специално техният размер. Колкото по-широки са зениците на оратора, толкова по-лесно може да му се доверите. Преди това изследване, всички вярват, че контракцията и дилатацията на зениците не се контролират. Въпреки това, ние можем сами да променим тяхната ширина.

Просто трябва да си представите, че се намирате в тъмна стая. След като направите това, вие автоматично се превръщате в добър слушател и партньор за бизнес сделки на всяко едно ниво. Ако вашите зеници са разширени, другият човек подсъзнателно започва да ви се доверява.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.healthline.com
По статията работи: Маргарита Добрева

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съвети