Как да съхраняваме лука и чесъна за по-дълго време?
Забелязвали ли сте някога как от чесъна поникват малки зелени кълнове, а по лука се появява мухъл? Това най-вероятно се дължи на неправилно съхранение. Чесънът и лукът са натурални продукти, които подобряват вкуса на домашно приготвената храна и се използват за медицински цели. Ето защо ние трябва да ги съхраняваме правилно, за да можем да удължим срока им на годност. Съществуват различни начини за осъществяването на тази цел и сега ще ви покажем един от тях.
Необходими материали:
- лук или чесън
- хартиена торбичка
- перфоратор
- кламери
Начин на приложение:
Пробийте хартиената торбичка с перфоратор. Напълнете я до средата с лук или чесън, сгънете горната й част и я запечатайте с кламер.
Оставете я на сухо и проветриво място, далеч от пряка слънчева светлина.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
РЕЗАЧКА ЗА ТАБЛЕТКИ
ТУИСТШЕЙК КОНТЕЙНЕРИ ЗА ХРАНА В ПАСТЕЛНО СИНЬО 100 мл * 2 78304
МИЛАН 1918 ЧАНТА ЗА ХРАНА 5 л РОЗОВА 1095120260
ЧАНТА ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.009
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ползи и вреди на червения лук
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Салата от маслини и лук
- Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина
Коментари към Как да съхраняваме лука и чесъна за по-дълго време?