Как да съхраняваме лука и чесъна за по-дълго време?

Забелязвали ли сте някога как от чесъна поникват малки зелени кълнове, а по лука се появява мухъл? Това най-вероятно се дължи на неправилно съхранение. Чесънът и лукът са натурални продукти, които подобряват вкуса на домашно приготвената храна и се използват за медицински цели. Ето защо ние трябва да ги съхраняваме правилно, за да можем да удължим срока им на годност. Съществуват различни начини за осъществяването на тази цел и сега ще ви покажем един от тях.
Необходими материали:
- лук или чесън
- хартиена торбичка
- перфоратор
- кламери
Начин на приложение:
Пробийте хартиената торбичка с перфоратор. Напълнете я до средата с лук или чесън, сгънете горната й част и я запечатайте с кламер.
Оставете я на сухо и проветриво място, далеч от пряка слънчева светлина.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
МЕЛУНА МИКРОФИБЪРНА ТОРБИЧКА ORIGINAL
ТВЪРД КАЛЪФ ЗА КАРДИОЛОГИЧЕН СТЕТОСКОП
ЧАНТА ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.009
МЕДЕЛА КОНТЕЙНЕРИ (ШИШЕТА) ЗА КЪРМА 250 мл * 2
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Употреба на чесъна в Аюрведа
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лечебни ползи от чесън
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Чеснова майонеза със зехтин
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Смелете лимони с чесън, за да си приготвите чудодеен лек срещу високото кръвно
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
Коментари към Как да съхраняваме лука и чесъна за по-дълго време?