Как да съхраняваме лука и чесъна за по-дълго време?

Забелязвали ли сте някога как от чесъна поникват малки зелени кълнове, а по лука се появява мухъл? Това най-вероятно се дължи на неправилно съхранение. Чесънът и лукът са натурални продукти, които подобряват вкуса на домашно приготвената храна и се използват за медицински цели. Ето защо ние трябва да ги съхраняваме правилно, за да можем да удължим срока им на годност. Съществуват различни начини за осъществяването на тази цел и сега ще ви покажем един от тях.
Необходими материали:
- лук или чесън
- хартиена торбичка
- перфоратор
- кламери
Начин на приложение:
Пробийте хартиената торбичка с перфоратор. Напълнете я до средата с лук или чесън, сгънете горната й част и я запечатайте с кламер.
Оставете я на сухо и проветриво място, далеч от пряка слънчева светлина.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
МЕЛУНА МИКРОФИБЪРНА ТОРБИЧКА SUNNY
УИ БЕЙБИ ПЛИК ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА * 20
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
- Черният чесън и необикновената му история
- Чесън
Коментари към Как да съхраняваме лука и чесъна за по-дълго време?