Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как най-лесно да обелим сварен картоф

Как най-лесно да обелим сварен картоф

Как най-лесно да обелим сварен картоф - изображение

Със сигурност беленето на картофи не е сред любимите ни домакински занимания. Когато са сурови, е необходимо да минем цялата повърхност с ножче или белачка. Когато са сварени е нужно не по-малко време, за да отстраним всички малки части, останали от обелката.

А знаете ли, че може да използвате малък кухненски трик, с който значително да спестите от времето и усилията си. Ето какво трябва да направите:

  • Вземете нож и внимателно срежете само кората, като с острието очертаете линия в средата на картофа. С една ръка придържайте ножа в статично положение, а с другата завъртете картофа около оста му.

Стъпка 1

  • След сваряването обелката вече е омекнала и лесно може да се отстрани. Вместо да се накъсва докато се опитвате да я свалите, можете да я премахнете като просто поставите пръсти до линията в средата и дръпнете към краищата.

Стъпка 2

Това не само улеснява процеса на белене, но и помага да оставите по-малко боклук.


Редактор: Гергана Стоева
Снимки: popsugar.co.uk
Източници: popsugar.co.uk / freepik.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...РецептиЛайфстайлНовиниЛеченияПсихологияСнимкиИнтервютаПроизводителиХрани и ястияАлт. медицинаИсторияБотаникаДиети