Как най-лесно да обелим сварен картоф
Със сигурност беленето на картофи не е сред любимите ни домакински занимания. Когато са сурови, е необходимо да минем цялата повърхност с ножче или белачка. Когато са сварени е нужно не по-малко време, за да отстраним всички малки части, останали от обелката.
А знаете ли, че може да използвате малък кухненски трик, с който значително да спестите от времето и усилията си. Ето какво трябва да направите:
- Вземете нож и внимателно срежете само кората, като с острието очертаете линия в средата на картофа. С една ръка придържайте ножа в статично положение, а с другата завъртете картофа около оста му.
- След сваряването обелката вече е омекнала и лесно може да се отстрани. Вместо да се накъсва докато се опитвате да я свалите, можете да я премахнете като просто поставите пръсти до линията в средата и дръпнете към краищата.
Това не само улеснява процеса на белене, но и помага да оставите по-малко боклук.
Редактор: Гергана Стоева
Снимки: popsugar.co.uk
Източници: popsugar.co.uk / freepik.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Как най-лесно да обелим сварен картоф