Как най-лесно да обелим сварен картоф

Със сигурност беленето на картофи не е сред любимите ни домакински занимания. Когато са сурови, е необходимо да минем цялата повърхност с ножче или белачка. Когато са сварени е нужно не по-малко време, за да отстраним всички малки части, останали от обелката.
А знаете ли, че може да използвате малък кухненски трик, с който значително да спестите от времето и усилията си. Ето какво трябва да направите:
- Вземете нож и внимателно срежете само кората, като с острието очертаете линия в средата на картофа. С една ръка придържайте ножа в статично положение, а с другата завъртете картофа около оста му.
- След сваряването обелката вече е омекнала и лесно може да се отстрани. Вместо да се накъсва докато се опитвате да я свалите, можете да я премахнете като просто поставите пръсти до линията в средата и дръпнете към краищата.
Това не само улеснява процеса на белене, но и помага да оставите по-малко боклук.
Редактор: Гергана Стоева
Снимки: popsugar.co.uk
Източници: popsugar.co.uk / freepik.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картоф
Коментари към Как най-лесно да обелим сварен картоф