Как се задушава месо?
Една от възможно най-удачните и здравословни видове топлинна обработка на месото е задушаването. Задушено месо се приготвя със съвсем малко мазнина (може да използвате само собствената му) и няколко чаши, течност, в която да ври (бульон или вода). Месото трябва да бъде покрито от течността. Задушаването се осигурява в плътно затворен съд (най-добре е капакът да е залепен с тесто) или в тенджера под налягане. За да се запазят в най-голяма степен полезните им свойства, а и за да придобият още по-добри вкусови качества, различните меса може да задушавате и във вино. Агнешко, пилешко и телешко месо се задушават с бяло вино, а говеждо, свинско и дивечово месо - с червено вино.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ЗОЯ БИО КУРКУМА на прах 60 г
ЗОЯ БИО КУРКУМА на прах 150 г
ЗОЯ БИО ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА на прах 150 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Методи за лечение на анорексия
- Регулация на слюноотделянето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Секреция на стомашен сок
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Хранене през тръба
Коментари към Как се задушава месо?