Как се задушава месо?
Една от възможно най-удачните и здравословни видове топлинна обработка на месото е задушаването. Задушено месо се приготвя със съвсем малко мазнина (може да използвате само собствената му) и няколко чаши, течност, в която да ври (бульон или вода). Месото трябва да бъде покрито от течността. Задушаването се осигурява в плътно затворен съд (най-добре е капакът да е залепен с тесто) или в тенджера под налягане. За да се запазят в най-голяма степен полезните им свойства, а и за да придобият още по-добри вкусови качества, различните меса може да задушавате и във вино. Агнешко, пилешко и телешко месо се задушават с бяло вино, а говеждо, свинско и дивечово месо - с червено вино.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
КОПРИВА НА ПРАХ 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Калина, Офика
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Хранене при тремор
- Силата на червеното вино
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Карнауба
Коментари към Как се задушава месо?