Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
По време на някои традиционни празници на българската трапеза задължително присъства агнешко или овче месо. Трябва да знаете, че месото от млади животни е по-крехко, но много водно, а от стари животни е по-твърдо, но по-богато на белтъчини и други хранителни вещества. Месото от женски животни също е по-крехко, но не е така вкусно, както от мъжките. Неотлежало месо, например от прясно заклано агне, е хубаво да се залее с чаша алкохол, за да не се свие прекалено много. По състав и хранителност овчето месо е близко до говеждото.
Доброто овче месо е тъмночервено, а лойта му е бяла. То губи специфичната си миризма, ако преди печене се намаже с тънък слой горчица.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Рецепти за агнешко на скара
- Марината за агнешко месо
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
- Агнешко със зелен фасул
- Агнешко с домати
- Агнешко с картофи, вино и грах
- Турски кебап от агнешко месо с чеснов сос
Коментари към Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?