Консумирайте агнешко месо, за да предотвратите анемия и сърдечносъдови заболявания
Някои диетолози са съгласни, че агнешкото месо е едно от най-здравословните в света. То съдържа голямо количество Омега-3 мастни киселини, витамини B3, B5, B6, B12, E и K, както и минерали като цинк, селен, фосфор, калий, мед, магнезий, натрий, манган и калций.
Агнешкото месо е богато на висококачествени протеини, олеинова киселини и креатин, които са необходими са постигане на по-добри спортни резултати и изграждане на мускулна маса. Тъй като съдържа много желязо, този хранителен продукт може да предотврати анемия и сърдечносъдови заболявания.
Витамините от група B в агнешкото месо допринасят за правилно разграждане на протеините, мазнините и въглехидратите. В допълнение - те подобряват имунната система.
Само 100 грама агнешко месо предоставя близо 38% от препоръчителния дневен прием на цинк, който подобрява зрението и помага за заздравяване на раните.
Диетолозите твърдят, че е най-добре да консумирате печено агнешко месо (на скара) със салата от пресни зеленчуци. Избягвайте да го поднасяте с хляб или картофи, тъй като затрудняват неговото усвояване от организма.
onejive.com, pixabay.com, nutritionadvance.com
Коментари към Консумирайте агнешко месо, за да предотвратите анемия и сърдечносъдови заболявания