Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана

Мнозина смятат, че по петната с тъмен цвят върху зеленчуците може да се съди, че те са отглеждани без химикали, но всъщност не е така. Тъмните петна по листата на зелето обикновено показват наличие на гъбички. Когато купувате зелка, на първо място я обърнете и погледнете кочана й. Притиснете го с пръсти - той трябва да е бял и твърд.
Също така по него не би трябвало да има никаква слуз, мазнина или течност, а да е сух. Здравото зеле е със стегнати и плътно долепени едно до друго листа, които са избистрени, сочни и добре изпълнени, а не меки и сбръчкани. Макар и да са малки на размери, зелките не бива да бъдат леки.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Зеле
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Печено зеле с млечен сос и кашкавал
- Отървете се от белите петна по кожата със сок от прясно зеле
- Прясно зеле с пилешко месо и лимони
- Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи
- Зеле, брасика
- Печено зеле с масло и кашкавал
- Пържено зеле с моркови, наденица и картофи
- Задушено зеле с кайма и картофи
Коментари към Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана