Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана

Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана

Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана - изображение

Мнозина смятат, че по петната с тъмен цвят върху зеленчуците може да се съди, че те са отглеждани без химикали, но всъщност не е така. Тъмните петна по листата на зелето обикновено показват наличие на гъбички. Когато купувате зелка, на първо място я обърнете и погледнете кочана й. Притиснете го с пръсти - той трябва да е бял и твърд.

Също така по него не би трябвало да има никаква слуз, мазнина или течност, а да е сух. Здравото зеле е със стегнати и плътно долепени едно до друго листа, които са избистрени, сочни и добре изпълнени, а не меки и сбръчкани. Макар и да са малки на размери, зелките не бива да бъдат леки.

Още по темата:

4.3, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниЛайфстайлСнимкиСоциални грижиНормативни актовеСтатистически проучванияОрганизацииСпортРецептиХрани и ястияДиетиБотаникаХранене при...ИсторияСъставкиФизиологияАлт. медицинаТестовеЛечения