Начало Съвети Околна среда и бит Спорт и свободно време Кои 6 кучета се разбират страхотно с децата

Кои 6 кучета се разбират страхотно с децата

Кои 6 кучета се разбират страхотно с децата - изображение

Кучетата могат да са чудесна компания за децата, а освен това помагат да ги научим на отговорност и грижа. Домашните любимци внасят усмивка в ежедневието ни, но не всяко куче е подходящо за отглеждане в семейна среда. Важно е да съобразим темперамента, размера и нуждите на породата, преди да изберем новия приятел, който ще живее у дома.

Ето 6 породи кучета, които се нареждат сред най-подходящите за съжителство с деца:

1. Златен ретривър

Тези кучета неслучайно са една от най-предпочитаните породи. Те бързо стават част от семейството, като са умни, лоялни и привързани към стопаните. Не са агресивни, но наистина имат нужда от много движение. Ако вземете ретривър, е необходимо да му осигурите достатъчно физическа активност и ресане няколко пъти в седмицата. Кучетата са много търпеливи и обичат да играят с децата.

Златен ретривър

2. Булдог

В сравнение с енергичните ретривъри, булдозите са доста по-спокойни и мързеливи. Те имат нужда от разходка, но вкъщи обичат да си почиват. Булдозите са приятелски настроени и търпеливи към децата, а освен това се разбират добре с други любимци и непознати хора. Заради сплесканата им муцуна може да очаквате малко повече лиги и похъркване, но пък козината им изисква минимална поддръжка.

3. Бигъл

Това куче е симпатично, весело и енергично. Дългите самотни дни не са подходящи за него, защото обича компанията. Любимото занимание на бигъла са разходките, като породата е много подходяща за хора, на които също им харесва да са навън. Тези кучета никак не са злонрави и могат да се разбират с други животни, но е възможно да ги гонят и да искат да си играят с тях.

Бигъл и дете

4. Лабрадор ретривър

Една от най-популярните породи е известна със своя приятелски нрав, висока интелигентност и енергичност. Лабрадорите са чудесно настроени към деца, възрастни и нови хора, с които се запознават. Те са лоялни, обичливи и търпеливи, а също така се поддават лесно на дресировка. Важно е да им се осигури ежедневно движение и ресане 1-2 пъти в седмицата.

5. Пудел

Може би мислите, че тези кучета не са игриви и обичливи, но всъщност под всичката тази козина се крият изключително умни, игриви и лоялни кучета. Те са страхотен приятел за децата, като са привързани и отдадени, а също така обичат активността. Може да ги намерите в стандартен и миниатюрен размер.

Пудел

6. Кавалер кинг чарлс шпаньол

Тези кучета са много привързани и бързо се напасват спрямо начина на живот на собственика си. Ако сте по-активни, те с удоволствие излизат с вас. Ако пък обичате да стоите повече вкъщи, те ще се радват да бъдат около вас и у дома. Кавалерите са изключително симпатични и лесно се тренират.

Кавалер кинг чарлс шпаньол

Редактор: Гергана Стоева
Източници: goodhousekeeping.com / petmd.com / womansday.com
Снимки: animalso.com / canna-pet.com / freepik.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиИсторияПсихологияАнкетиСпортВидеоНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицинаСпециалистиРецептиХранене при...ИнтервютаТестовеОбразованиеЗаведенияНормативни актовеОрганизацииИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника