Начало Съвети Здрав дух Общуване Направете добро първо впечатление с тези 7 научно доказани начина

Направете добро първо впечатление с тези 7 научно доказани начина

Направете добро първо впечатление с тези 7 научно доказани начина - изображение

Ако не сте успели да направите добро първо впечатление в миналото, трудно може да запазите вашето самочувствие. Не си струва да разваляте живота си и да избягвате срещи с нови хора. Представяме ви 7 начина, чрез които може да направите добро първо впечатление на другите.

1. Започнете разговор в асансьор.

Започването на разговор в асансьора или докато се качвате по стълбите към офиса е един чудесен начин да представите кратка версия на вашата автобиография. Ограничете се до 3-4 изречения. Способността за провеждане на разговор в неформална обстановка може да ви направи по-приспособими към обстоятелствата.

2. Три вида ръкостискане.

Има 3 вида ръкостискане, за които трябва да знаете. Ограждането на ръцете е признак за власт. Дланите, насочени нагоре, са знак за подчинение. Когато някой приема друг за равен, нивото на ръцете е еднакво. Този вид ръкостискане трябва да се използва по време на първа среща.

3. Смесване на бизнес отношения с личния живот.

Ако сте в състояние да проведете разговор, основан само върху вашия личен живот, рискувате да изглеждате непрофесионално. И обратното. Ако се придържате предимно към работата, може да загубите идентичност. Бизнес сделките често са монотонни, затова оставете нещо лично в тях, за да създадете трайно впечатление.

4. Споделете топлина.

Ние свързваме топлината с доверие още от ранни детски години. Ако страдате от студени ръце или имате среща през зимата, сгрейте се предварително с чаша кафе или друга топла напитка.

5. Не се страхувайте да показвате вашите недостатъци.

Всеки иска да бъде високо ценен, но разводняването на дискусията с претенции за вашата уникалност може да отблъсне останалите. Бъдете автентични и не се страхувайте да правите грешки. Когато разрешите на някого да ви поправи, вие се свързвате с него.

6. Упражнявайте се за предстояща среща.

Представете си първата среща с някого. Опитайте се да създадете диалог, в който да вземете участие. Пригответе въпроси и кратко описание на вас самите. Винаги си струва да се приготвите за среща по този начин, точно както го прави актьора, преди да заснеме сцена.

7. Работете върху вашето въображение.

Преди да се срещнете с нови хора, обстойно разгледайте образа, който искате да приемете. Достатъчно е само да направите нещо уникално за вашия външен вид. Трябва да се стремите да покажете, че имате чувство за стил. По този начин може да създадете впечатление за самочувствие и увереност.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.veryimportantpersonnel.co.uk
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиПсихологияСоциални грижиНовиниЛайфстайлЛюбопитноФизиологияТестовеБотаникаЛеченияОрганизацииАнкетиНормативни актовеАлт. медицинаИстория