Направете си ароматен чипс от ябълкови обелки

Обичате ли ябълки? Вижте една чудесна идея, с чиято помощ да си направите вкусен чипс от обелките им. Не само, за да не хвърляте нещо, което би могло да се употреби, но и защото е страшно вкусен и ароматен. Ето как да го приготвите.

Необходими продукти:
- 4 ябълки
- 1/2 супена лъжица разтопено масло
- щипка сол
- 1 чаена лъжичка кафява захар
- 1/8 чаена лъжичка канела на прах
Начин на приложение:
- Измийте старателно ябълките и ги обелете на ивички с помощта на кухненска белачка.
- Изсипете ги в купа, поръсете с тънък слой разтопено масло и щипка сол.
- Смесете канелата и кафявата захар, поръсете половината смес върху парченцата и ги разбърлайте с ръка, за да се покрият равномерно.
- След това ги наредете върху тава (покрита с хартия за печене) и ги сложете в предварително загрята фурна за около 10-12 минути, докато ръбчетата им покафенеят.
- След като извадите печените обелки от фурната, оставете ги да се охладят за няколко минути.
- Те ще се свият и ще добият формата на печени бекончета.
- След това ги поръсете с останалата смес от захар и канела, докато все още са топли.
Източник:thekitchn.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ В ПИРАМИДА ALPINE HERBS филтър * 15
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ / ПРИ ШОК И ПАНИКА / 20 мл.
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛКЕМИЛА БИО САПУН ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ГРИМ С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И ШИПКА 100 г
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ АНТИ СТРЕС
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Две ябълки на ден намаляват нивата на холестерол и риска от сърдечносъдови заболявания
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Ябълковият оцет като средство за отслабване
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
- Панацеята, наречена ябълков оцет
- Бърз чипс от пармезан
- Ябълка
Коментари към Направете си ароматен чипс от ябълкови обелки