Направете си лечебен оцет със зелен лук

Ако използвате натурален или домашен оцет у дома като мощно лечебно средство или просто за овкусяване на различни ястия и салати, този съвет ще ви бъде от полза. Представяме ви метод, чрез който оцетът ще стане едновременно по-вкусен и по-полезен за здравето.
В бутилката с оцет накиснете няколко пера зелен лук или семенните връхчетата, които прорастват от стария лук. По този начин ще обогатите вкуса му, както и витаминния му състав. Лукът проявява мощни муколитични, противоракови и естествени антибиотични свойства.
Съхранявайте готовия кисел сос в хладилник и го прилагайте винаги при приготвянето на салати и ястия или в състава на лечебни рецепти от народната медицина (например при компреси, гаргари или разтривки).
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ТЕЧЕН ТОР ЗА ЗЕЛЕНИ РАСТЕНИЯ 250 мл
АЛКОФИТАЛ перорални капки, разтвор 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ТРОЙЧАТКА 100 мл
ФИТОМЕР ОЛИГОПЮР МАСКА ЗА БЕЗУПРЕЧНА КОЖА 50 мл.
ДУШ ГЕЛ АВИА СЪС СИВО-ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
ШАМПОАН АВИА СЪС ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Наденички с гъби и лук
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- E260 Оцетна киселина
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Направете си лечебен оцет със зелен лук