Направете си лечебен оцет със зелен лук

Ако използвате натурален или домашен оцет у дома като мощно лечебно средство или просто за овкусяване на различни ястия и салати, този съвет ще ви бъде от полза. Представяме ви метод, чрез който оцетът ще стане едновременно по-вкусен и по-полезен за здравето.
В бутилката с оцет накиснете няколко пера зелен лук или семенните връхчетата, които прорастват от стария лук. По този начин ще обогатите вкуса му, както и витаминния му състав. Лукът проявява мощни муколитични, противоракови и естествени антибиотични свойства.
Съхранявайте готовия кисел сос в хладилник и го прилагайте винаги при приготвянето на салати и ястия или в състава на лечебни рецепти от народната медицина (например при компреси, гаргари или разтривки).
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- Един месец закусвайте с печен лук, за да се предпазите от диабет
- Хрупкав пържен лук
- Пилешки дробчета с лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- E260 Оцетна киселина
Коментари към Направете си лечебен оцет със зелен лук