Направете си лечебен оцет със зелен лук
Ако използвате натурален или домашен оцет у дома като мощно лечебно средство или просто за овкусяване на различни ястия и салати, този съвет ще ви бъде от полза. Представяме ви метод, чрез който оцетът ще стане едновременно по-вкусен и по-полезен за здравето.
В бутилката с оцет накиснете няколко пера зелен лук или семенните връхчетата, които прорастват от стария лук. По този начин ще обогатите вкуса му, както и витаминния му състав. Лукът проявява мощни муколитични, противоракови и естествени антибиотични свойства.
Съхранявайте готовия кисел сос в хладилник и го прилагайте винаги при приготвянето на салати и ястия или в състава на лечебни рецепти от народната медицина (например при компреси, гаргари или разтривки).
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ТЕЧЕН ТОР ЗА ЗЕЛЕНИ РАСТЕНИЯ 250 мл
АЛКОФИТАЛ перорални капки, разтвор 50 мл
ФИТОМЕР ОЛИГОПЮР МАСКА ЗА БЕЗУПРЕЧНА КОЖА 50 мл.
ДУШ ГЕЛ АВИА СЪС СИВО-ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
ШАМПОАН АВИА СЪС ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
ШАМПОАН АВИА СЪС СИВО-ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от маслини и лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- Ползи и вреди на червения лук
- Полезните ефекти на лука
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Лечение на херпес на устата с ябълков оцет
Коментари към Направете си лечебен оцет със зелен лук