Начало Съвети Околна среда и бит Природосъобразен начин на живот Направете си магически домашен тор за подхранване на доматите

Направете си магически домашен тор за подхранване на доматите

Направете си магически домашен тор за подхранване на доматите - изображение

Няколко пъти по време на летния сезон е препоръчително да подхранваме почвата, за да се радваме на богата реколта от домашно произведени домати. Ето как да си приготвите собствен органичен тор с магически ефект.


В един празен бидон или бъчва (80-100 литра) изсипете 2 лопати дървесна пепел, 3 литра млечна суроватка, 1 килограм мая за хляб и 1 кофа зелена коприва. Долейте с вода до напълване на съда и оставете да престои за 2 седмици, като от време на време разбърквате. Може да сложите капак на съда, но да не е плътно затворен, тъй като през това време ще протича ферментация.

Начин на приложение:
Разреждайте 1 литър от получения естествен тор в 10 литра вода (съотношението винаги да бъде 1 към 10). С готовия разтвор поливайте корените на растенията веднъж на всеки 7-10 дни.

Още по темата:

3.3, 26 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноИсторияБотаникаНовиниПсихологияОбразованиеСоциални грижиНормативни актовеАлт. медицина