Начало Съвети Здрав дух Общуване Направете тест за определяне на възприятията в живота

Направете тест за определяне на възприятията в живота

Направете тест за определяне на възприятията в живота - изображение

Този психологически тест може да разкрие много за вас самите. Той представя начина, по който възприемате живота и помага да разберете вашите личностни ценности. Едно от основните правила е да отговорите на въпросите по възможно най-бързия начин. Просто се съсредоточете, задействайте вашето въображение и приемете този тест насериозно.

 1. Представете си, че стоите на пътя. Как изглежда той? (Дали това е черен път, оживена магистрала или нещо друго?)
 2. Къде се намира слънцето в момента? (Дали е изгрев или залез?)
 3. Продължавате надолу по пътя и стигате до ограда. Как изглежда тя? От какво е направена? (Дърво, камък, метал или друго?)
 4. Как ще преминете през тази ограда?
 5. Продължавате да вървите и стигате до гора. Как изглежда тя? Тъмна или светла? Борова или смесена? 
 6. През гората преминава път. Вие вървите сами по пътя и изведнъж забелязвате ключ на земята. Как изглежда той? Какво ще направите? Ще го вземете, ще го подминете или ще го окачите на някое дърво? 
 7. Продължавате да вървите по пътя и наближавате воден басейн. Какъв е той? Какво правите? Влизате ли в него или го подминавате? 
 8. Отдалечавате се от водния басейн и забелязвате къщата на вашите мечти. Мъжът/ Жената на вашите мечти излиза от къщата и ви кани да останете там завинаги. Какво ще направите? 
 9. Точно зад къщата има път. Как изглежда той? Смятате ли, че това представлява нова пречка? Каква пречка е тя? Това същото препятствие ли е, което видяхте в началото, или не? 
 10. Къде се намира слънцето в момента?

Този тест има проста интерпретация:

 1. Пътят представлява отношението към заобикалящия ви свят. Ако пътят представлява магистрала с много коли, които преминават на малък интервал от време, то вероятно вие сте активен и зает човек, който използва оптимално своето време за работа и отдих. Ако пътят е черен, вие водите тих и умерен живот. Опитвате се да контролирате събитията, вместо да ги оставите да вървят по своя ред. Път с дупки и камъни е индикация за нещо, което ви притеснява. То може да бъде незначително, но ужасно досадно. Най-вероятно това нещо ви преследва от много дълго време.
 2. Слънцето представлява вашите планове, идеи и цели. Изгряващото слънце означава, че сте на път да постигнете своите цели. Ако слънцето се намира над главата ви, вие се стараете да изпълните плановете си точно на момента. Ако то залязва, вероятно сте постигнали повече от вашите цели. 
 3. Оградата символизира препятствие. Колкото по-висока е тя, толкова по-склонни сте да преувеличавате своите неуспехи. 
 4. Начинът, по който преминавате през оградата, показва как преодолявате пречките в живота си. Ако прескочите оградата, заобиколите я или се опитате да намерите порта, то вие сте склонни да бъдете гъвкави при взимането на важни решения и разрешаване на проблеми. Ако преминавате през оградата с "глава напред", то вероятно сте прям човек, който е склонен да взима светкавични решения. 
 5. Гората представлява вашия вътрешен свят. Изборът между светла и тъмна гора може да покаже начина, по който възприемате живота - с неговите отрицателни и положителни страни. Смесената гора означава, че вие сте много интересен човек, който се стреми да научава нови неща. Боровата гора може да бъде показател за рационален ум. Това са надеждни хора, които знаят какво искат от живота. 
 6. Ключът символизира щастието. Колкото по-малък е той, толкова по-важна е връзката с вашия партньор, щастието и духовното благосъстояние за вас. Големият ключ означава, че материалните неща имат по-висока приоритет за вас. Изборът да вземете ключа показва, че сте човек, който не пропуска възможност. И обратното. Изборът да оставите ключа или да го закачите, означава, че сте човек, който често пропуска добрите възможности. 
 7. Водата представлява чувствата. Тя е символ на човека, когото обичате. Колкото по-дълбок е водният басейн, толкова по-силни са вашите чувства. Ако той е спокойно езеро, то вие и вашият партньор вероятно имате силна връзка. Ако водният басейн е бурна река или водопад, вие сте страстен човек, който иска да получи повече внимание от страна на любимия.
 8. Потапянето във водата означава, че близостта до любимия човек ви прави щастливи. Докосването до водната повърхност или плуването в езеро или река показва, че имате нужда от повече внимание от страна на партньора. Къщата и мъжът/жената на вашите мечти са индикация за поемането на рискове. Тези символи са в пряка връзка с това колко добре се противопоставяте на изкушенията. 
 9. Пътят зад къщата символизира вашия бъдещ живот. Ако препятствието остава, това означава, че не се учите от миналите преживявания. 
 10. Слънцето може да ви каже дали вашите планове ще се реализират успешно.

Източник: www.brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимкиНовиниСпортТестовеЛюбопитноАнкетиИсторияДиетиИзследвания