Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Определете здравословното състояние с лесен тест в 3 стъпки

Определете здравословното състояние с лесен тест в 3 стъпки

Определете здравословното състояние с лесен тест в 3 стъпки - изображение

Седнете. Станете. Повторете. Този тест е създаден от бразилския лекар Жил Аарау. Той се използва при работа с атлети, за да се оцени тяхната еластичност и здравина. По-нататъшното прилагане на този тест е стигнало до заключението, че той може да определи дали човек е в добро физическо състояние. Резултатите от проучването върху прилагане на теста са публикувани преди повече от година в Европейски Журнал по Кардиология.

Как да приложим теста?

  • Облечете си удобни дрехи и застанете в изправено положение.
  • Опитайте се да седнете на пода, без да използвате ръцете и краката.
  • Опитайте се да се изправите от пода, без да използвате ръце и крака.

Сядането и изправянето ви носят 10 точки (5 за сядане и 5 за изправяне). Премахнете по 1 точка от общия сбор, ако използвате ръка, коляно или лакът, за да си помогнете при осъществяване на теста. Извадете по 1/2 точка, в случай на загубено равновесие и неконтролируемо накланяне на тялото. Неправилните движения могат да бъдат проследени на следното изображение.

Основната идея на доктор Аарау е да инструктира своите пациенти за това колко е важно да поддържат силно, здраво и еластично тяло, ако искат да имат дълъг и здравословен живот. Хората, които отбелязват по-малко от 8 точки на теста, са два пъти по-уязвими към развитие на различни видове заболявания в сравнение с тези, които имат по-добри резултати. Пациентите, получили 3 или по-малко точки са 5 пъти по-застрашени към болести, за разлика от тези, които имат повече от 8 точки.

Тестът е проведен върху хора на възраст от 51 до 80 години. За тези, които са под 50 години, тестът е невалиден, но може да бъде прилаган с цел, поддържане на здраво тяло. Ако изпитвате трудност при осъществяване на този тест или резултатите от него са по-малко от 8 точки, трябва да обърнете внимание на здравословното си състояние.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНовиниСпортТестовеАнкетиИсторияДиетиМедицински изследванияАлтернативна медицинаЛеченияСпециалисти