Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Насърчете имунитета с витаминозни бонбони от амла, шипка и ацерола

Насърчете имунитета с витаминозни бонбони от амла, шипка и ацерола

Насърчете имунитета с витаминозни бонбони от амла, шипка и ацерола - изображение

Шипката е отличен източник на витамин C. Това се разбира по време на Втората световна война, когато цитрусовите плодове във Великобритания са били трудни за намиране и скорбутът (прекомерен недостиг на витамин C) е набирал популярност. Учените започнали да изследват местните източници на храна и установили, че в шипката има много повече витамин C, отколкото в портокалите.

Ацеролата произлиза от Южна Америка. Тя е известна със своето голямо наличие на витамин C, въпреки че съдържа и други хранителни вещества като витамини от група B и биофлавоноиди. Според книгата Plants in Human Health and Nutrition Policy в 100 грама плодове има 1677.6 милиграма витамин C.

Амлата е ценна индийска билка, която взима участие във формирането на Трифала (билкова аюрведична формула). Тя също е чудесен източник на витамин C.

Комбинацията от тези натурални продукти може да снабди тялото с необходимото количество абсорбинова киселина, като заедно с това насърчи имунитета и предпази от различни заболявания.

Необходими продукти:

  • 1-2 супени лъжици пчелен мед
  • 1 супена лъжица амла на прах
  • 1 супена лъжица шипка на прах
  • 1 супена лъжица ацерола на прах
  • портокалови кори на прах (по желание)

Начин на приготвяне:
Смесете прахообразните билки е купа. Добавете меда и разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес. Оформете топчета с размер на грахово зърно и оваляйте в портокалови кори. наредете в стъклен съд с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник. Консумирайте по 2-3 бонбона дневно.

Бонбони от амла, шипка и ацерола

Забележка: Прекомерният прием на витамин C може да доведе до редки изпражнения. Ако забелязвате подобни симптоми, намалете консумацията на бонбоните или я преустановете напълно. Витамин C не трябва да се приема в излишък по време на бременност.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: learningherbs.com
Снимка: learningherbs.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноФизиологияЗдравни съветиБотаникаЛеченияСнимкиНовиниХранене при...СъставкиИсторияПсихологияАлт. медицинаСпортЕ-тата в хранитеМикробиологияТестовеДиетиОрганизацииЛайфстайлСпециалистиНормативни актовеСоциални грижи