Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Насърчете имунитета с оризов оцет и чесън

Насърчете имунитета с оризов оцет и чесън

Насърчете имунитета с оризов оцет и чесън - изображение
Оризовият оцет помага за повишаване на имунитета. Той съдържа уникални аминокиселини, които предпазват от вредното въздействие на свободните  радикали. Този натурален продукт съдържа също и органични киселини, които помагат да се поддържа алкално - киселинния баланс на организма. Комбинацията му с антибактериалните свойства на чесъна е мощно средство за стимулиране на имунната система. 
 
За целта напълнете половин стъклен буркан с обелени и намачкани скилидки чесън. Допълнете съда с оризов оцет, затворете го плътно и го оставете на тъмно, хладно място в продължение на най-малко 4 седмици. (През този период чесънът ще плува в оцета, а накрая трябва бавно да потъне на дъното на буркана.)  
 
За подсилване на имунитета консумирайте по една чаена лъжичка от сместа всеки ден. Може също да използвате този оцет за приготвянето на салатен дресинг. 
 
Източник: domesticgeekgirl.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноХрани и ястияАлтернативна медицинаЛайфстайлДиетиЕ-тата в хранитеИсторияСнимкиХранене при...БотаникаФизиологияНовиниОрганизацииЛеченияСпортНормативни актовеСпециалистиСоциални грижи