Насърчете имунитета с оризов оцет и чесън

Оризовият оцет помага за повишаване на имунитета. Той съдържа уникални аминокиселини, които предпазват от вредното въздействие на свободните радикали. Този натурален продукт съдържа също и органични киселини, които помагат да се поддържа алкално - киселинния баланс на организма. Комбинацията му с антибактериалните свойства на чесъна е мощно средство за стимулиране на имунната система.

За целта напълнете половин стъклен буркан с обелени и намачкани скилидки чесън. Допълнете съда с оризов оцет, затворете го плътно и го оставете на тъмно, хладно място в продължение на най-малко 4 седмици. (През този период чесънът ще плува в оцета, а накрая трябва бавно да потъне на дъното на буркана.)

За подсилване на имунитета консумирайте по една чаена лъжичка от сместа всеки ден. Може също да използвате този оцет за приготвянето на салатен дресинг.
Източник: domesticgeekgirl.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
БИОХЕРБА ГАЗ, МАС, ОЦЕТ ЛОСИОН ПРИ ВЪШКИ И ГНИДИ 75 мл
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ таблетки * 120 SANCT BERNHARD
ХАЙТМАН ПЮР УНИВЕРСАЛЕН ПРЕПАРАТ ПРОТИВ ВАРОВИК С ОЦЕТ 500 мл
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ капсули * 60
СУОНСЪН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ таблетки 200 мг * 120
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Сироп от черен бъз - полезни свойства и приготвяне у дома
- Диета №15 - общовъзстановяваща
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Лечение с интерферон
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Сауна: лечебни ефекти, ползи и рискове
- Мирта
- Мастоцити
- Манука
Коментари към Насърчете имунитета с оризов оцет и чесън