Насърчете имунитета с оризов оцет и чесън

Оризовият оцет помага за повишаване на имунитета. Той съдържа уникални аминокиселини, които предпазват от вредното въздействие на свободните радикали. Този натурален продукт съдържа също и органични киселини, които помагат да се поддържа алкално - киселинния баланс на организма. Комбинацията му с антибактериалните свойства на чесъна е мощно средство за стимулиране на имунната система.

За целта напълнете половин стъклен буркан с обелени и намачкани скилидки чесън. Допълнете съда с оризов оцет, затворете го плътно и го оставете на тъмно, хладно място в продължение на най-малко 4 седмици. (През този период чесънът ще плува в оцета, а накрая трябва бавно да потъне на дъното на буркана.)

За подсилване на имунитета консумирайте по една чаена лъжичка от сместа всеки ден. Може също да използвате този оцет за приготвянето на салатен дресинг.
Източник: domesticgeekgirl.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНОЦЕТИ ДОМАТЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ таблетки * 120 SANCT BERNHARD
ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ХИДРОЛЕСС капсули 500 мг * 30
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Диета №15 - общовъзстановяваща
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Манука
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лечение с интерферон
- Сауна: лечебни ефекти, ползи и рискове
- Ползите за здравето от консумацията на черен чесън
- Мужик корен
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Островърха смръчкула
Коментари към Насърчете имунитета с оризов оцет и чесън