Начало Съвети Околна среда и бит За дома Научете тези малки тайни за успешно отглеждане на нарциси

Научете тези малки тайни за успешно отглеждане на нарциси

Научете тези малки тайни за успешно отглеждане на нарциси - изображение
Нарцисите са красиви и непретенциозни цветя, които се приспособяват добре към месните условия. Растението е подходящо и за засаждане на терасата, което го прави любимец на всяка домакиня. Вижте няколко малки тайни за успешното му отглеждане
 
  • Нарцисът може да расте както в лехата, така и в градината под дървета. Но ако засадите това растение на слънчево място и положите малко грижи, жълтите му цветове ще ви се отблагодарят.
  • Почвата на нарцисите може да бъде всякакъв тип, стига да е дренирана и плодородна.  Съдържанието на хумус в почвата оказва благотворно влияние на развитието им. 
  • Тези красиви цветя са влаголюбива култура, затова по време на цъфтежа им (през пролетта) е нужно да ги поливате редовно, ако не е дъждовно. 
  • Може да торите нарцисите с азотни и калиеви торове. В началото на развитието си те се нуждаят от азот, а когато се образува цъфтежа им се повишава нуждата им от калий. 
Допълнителен съвет: Вижте как да използвате нарциси за премахване на кокоши трън.
 
Снимка: finegardening.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлПсихологияБотаникаАлтернативна медицинаРецептиАнкетиОбразованиеНовиниСоциални грижиНормативни актовеИстория