Научете този лесен трик за печене на кестени
Щом настъпи есента, из въздуха започват да се носят вкусни аромати и един от тях е този на печени кестени. Освен че са изключително вкусни, тези есенни ядки са богати на ценни хранителни вещества, сред които и диетични фибри. Те помагат за стимулиране на храносмилането и регулиране дейността на червата. Освен това лесно може да си ги приготвите у дома, но за целта е нужно да приложите този лесен трик.
Налягането може да предизвика кестените да експлодират във фурната и дори да счупят стъклото й. Ето защо, преди да преминете към печене, е нужно първо да направете Х-образен (или хоризонтален) разрез по долната страна на всеки кестен. За целта използвайте остър нож. След това подредете ядките в тава обърнати с разрезите нагоре и ги оставете ги да се пекат в предварително загрята фурна за около 20 минути (като периодично разбърквате).
Източник: thespruce.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЯ ПЕЧЕНА 200 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ЖОРЖЕЯ МИСИЯ 5 ЗА КАПИЛЯРНИ МРЕЖИ И ВЕНИ 100 мл
АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ НАТРАПЛИВОСТ
ЕЛИКСИР АНТИ - СТРЕС СПРЕЙ 10 мл LES FLEURS DE BACH
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Печени моркови с чесън и пармезан
- При кои състояния и защо са полезни кестените
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Кестен-обикновен, Сладък кестен, Ядлив кестен
- Червен конски кестен
- Печена патица със зеленчуци
Коментари към Научете този лесен трик за печене на кестени