Научете този лесен трик за печене на кестени
Щом настъпи есента, из въздуха започват да се носят вкусни аромати и един от тях е този на печени кестени. Освен че са изключително вкусни, тези есенни ядки са богати на ценни хранителни вещества, сред които и диетични фибри. Те помагат за стимулиране на храносмилането и регулиране дейността на червата. Освен това лесно може да си ги приготвите у дома, но за целта е нужно да приложите този лесен трик.
Налягането може да предизвика кестените да експлодират във фурната и дори да счупят стъклото й. Ето защо, преди да преминете към печене, е нужно първо да направете Х-образен (или хоризонтален) разрез по долната страна на всеки кестен. За целта използвайте остър нож. След това подредете ядките в тава обърнати с разрезите нагоре и ги оставете ги да се пекат в предварително загрята фурна за около 20 минути (като периодично разбърквате).
Източник: thespruce.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
БИОГЕЙМ ПРОЕСКУЛТАН МАСАЖЕН ГЕЛ
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ КЕСТЕНОВИ ПЪПКИ 50 мл
РАДИКА МЕХЛЕМ 7 БИЛКИ И ПРОПОЛИС 30 мл
ИКАРОВ ЗАЗДРАВЯВАЩ СЕРУМ С МАСЛО ОТ КЕСТЕН ЗА УВРЕДЕНА КОСА 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- При кои състояния и защо са полезни кестените
- Кестени - полезни и вредни свойства
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Кестен-обикновен, Сладък кестен, Ядлив кестен
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Консумирайте кестени против запек
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Обикновени печени кестени
Коментари към Научете този лесен трик за печене на кестени