Научете този лесен трик за печене на кестени
Щом настъпи есента, из въздуха започват да се носят вкусни аромати и един от тях е този на печени кестени. Освен че са изключително вкусни, тези есенни ядки са богати на ценни хранителни вещества, сред които и диетични фибри. Те помагат за стимулиране на храносмилането и регулиране дейността на червата. Освен това лесно може да си ги приготвите у дома, но за целта е нужно да приложите този лесен трик.
Налягането може да предизвика кестените да експлодират във фурната и дори да счупят стъклото й. Ето защо, преди да преминете към печене, е нужно първо да направете Х-образен (или хоризонтален) разрез по долната страна на всеки кестен. За целта използвайте остър нож. След това подредете ядките в тава обърнати с разрезите нагоре и ги оставете ги да се пекат в предварително загрята фурна за около 20 минути (като периодично разбърквате).
Източник: thespruce.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КАНАДЕРМ ТЕРМОЛКА ЕКСТРА ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 150 мл
СЕЛЕКЦИЯ ОТ ПЧЕЛНИ МЕДОВЕ ОТ ФРАНЦИЯ 60 г * 4 FAMILLE MARY
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗАВИСИМОСТИ
СНБ УСПОКОЯВАЩ ГЕЛ ЗА КРАКА С ЕКСТРАКТ ОТ КЕСТЕН, ПРОПОЛИС И ЛАВАНДУЛОВО МАСЛО 100 мл
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ КЕСТЕНОВИ ПЪПКИ 50 мл
АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Кестени - полезни и вредни свойства
- При кои състояния и защо са полезни кестените
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Консумирайте кестени против запек
- Кестен-обикновен, Сладък кестен, Ядлив кестен
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Гарнитура от кестени в сос
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
Коментари към Научете този лесен трик за печене на кестени