Не бива да варите чая, а само да го запарвате
Макар че истински, традиционно приготвен чай може би бихме опитали единствено в някоя от азиатските страни, напоследък става все по-популярна консумацията му и при нас. С откриването на силните антиоксидантни свойства и ползи за мозъчната дейност на зеления чай, за много хора той се превръща в любима напитка. Ето какво трябва да имаме предвид, за да приготвим качествен чай:
- той не бива да се вари, а само да се запари, за да се запазят максимално полезните му качества;
- свойствата на чая не зависят от цвета му, някои видове след запарването дават тъмна, а други - светла отвара;
- кафявият нанос по чайника се чисти основно веднъж на няколко седмици, за да не става почва за развитие на бактерии, които биха влошили качествата му.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛИН ЧАЙ ДРЕБНОЦВЕТНА ВЪРБОВКА 50 г
СМРАДЛИКА ЛИСТА 50 г ТАЛОДЕРМА
КОРИ НАР 50 г БИЛКИ КАРМЕН
БЯЛ ТРЪН СЕМЕНА 100 г ЕКО ХЕРБ
ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ КИДНИ TNT 21
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ИМУНО * 20 БЧК
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Билки при високи тромбоцити
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Каталог на билки и лечебни растения
- Отглеждане на лимон
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Най-добрите билки за бързо премахване на коремните мазнини и токсините и забързване на метаболизма
- Отглеждане на авокадо
- Чай от лайка като лекарство
- И билките имат странични ефекти
Коментари към Не бива да варите чая, а само да го запарвате