Не бива да варите чая, а само да го запарвате

Макар че истински, традиционно приготвен чай може би бихме опитали единствено в някоя от азиатските страни, напоследък става все по-популярна консумацията му и при нас. С откриването на силните антиоксидантни свойства и ползи за мозъчната дейност на зеления чай, за много хора той се превръща в любима напитка. Ето какво трябва да имаме предвид, за да приготвим качествен чай:
- той не бива да се вари, а само да се запари, за да се запазят максимално полезните му качества;
- свойствата на чая не зависят от цвета му, някои видове след запарването дават тъмна, а други - светла отвара;
- кафявият нанос по чайника се чисти основно веднъж на няколко седмици, за да не става почва за развитие на бактерии, които биха влошили качествата му.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛИН ЧАЙ ДРЕБНОЦВЕТНА ВЪРБОВКА 50 г
СМРАДЛИКА ЛИСТА 50 г ТАЛОДЕРМА
КОРИ НАР 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ХИП МАМА БИО ЧАЙ ЗА КЪРМАЧКИ филтър * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛАЙКА * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Билки при високи тромбоцити
- Каталог на билки и лечебни растения
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Чай от лайка като лекарство
- Осем билки за по-здрави кости
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Хранителни продукти, които подобряват паметта
Коментари към Не бива да варите чая, а само да го запарвате