Не бива да варите чая, а само да го запарвате

Макар че истински, традиционно приготвен чай може би бихме опитали единствено в някоя от азиатските страни, напоследък става все по-популярна консумацията му и при нас. С откриването на силните антиоксидантни свойства и ползи за мозъчната дейност на зеления чай, за много хора той се превръща в любима напитка. Ето какво трябва да имаме предвид, за да приготвим качествен чай:
- той не бива да се вари, а само да се запари, за да се запазят максимално полезните му качества;
- свойствата на чая не зависят от цвета му, някои видове след запарването дават тъмна, а други - светла отвара;
- кафявият нанос по чайника се чисти основно веднъж на няколко седмици, за да не става почва за развитие на бактерии, които биха влошили качествата му.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛИН ЧАЙ ДРЕБНОЦВЕТНА ВЪРБОВКА 50 г
СМРАДЛИКА ЛИСТА 50 г ТАЛОДЕРМА
КОРИ НАР 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ХИП БИЛКОВ ЧАЙ ЗА КЪРМАЧКИ 200 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛАЙКА * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР МАЩЕРКА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Осем билки за по-здрави кости
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Употреба на "кафе" от глухарчета, като средство, подпомагащо превенцията срещу онкологични заболявания
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Билки при високи тромбоцити
- Отглеждане на лимон
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Отглеждане на авокадо
- И билките имат странични ефекти
Коментари към Не бива да варите чая, а само да го запарвате