Не бива да варите чая, а само да го запарвате
Макар че истински, традиционно приготвен чай може би бихме опитали единствено в някоя от азиатските страни, напоследък става все по-популярна консумацията му и при нас. С откриването на силните антиоксидантни свойства и ползи за мозъчната дейност на зеления чай, за много хора той се превръща в любима напитка. Ето какво трябва да имаме предвид, за да приготвим качествен чай:
- той не бива да се вари, а само да се запари, за да се запазят максимално полезните му качества;
- свойствата на чая не зависят от цвета му, някои видове след запарването дават тъмна, а други - светла отвара;
- кафявият нанос по чайника се чисти основно веднъж на няколко седмици, за да не става почва за развитие на бактерии, които биха влошили качествата му.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- И билките имат странични ефекти
- Отглеждане на авокадо
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Билки по време на бременност
- Отглеждане на лимон
- Чай от лайка като лекарство
- Отглеждане на розмарин
- Каталог на билки и лечебни растения
Коментари към Не бива да варите чая, а само да го запарвате