Не бива да варите чая, а само да го запарвате

Макар че истински, традиционно приготвен чай може би бихме опитали единствено в някоя от азиатските страни, напоследък става все по-популярна консумацията му и при нас. С откриването на силните антиоксидантни свойства и ползи за мозъчната дейност на зеления чай, за много хора той се превръща в любима напитка. Ето какво трябва да имаме предвид, за да приготвим качествен чай:
- той не бива да се вари, а само да се запари, за да се запазят максимално полезните му качества;
- свойствата на чая не зависят от цвета му, някои видове след запарването дават тъмна, а други - светла отвара;
- кафявият нанос по чайника се чисти основно веднъж на няколко седмици, за да не става почва за развитие на бактерии, които биха влошили качествата му.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛИН ЧАЙ ДРЕБНОЦВЕТНА ВЪРБОВКА 50 г
СМРАДЛИКА ЛИСТА 50 г ТАЛОДЕРМА
КОРИ НАР 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛАЙКА * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ЧАЙ ЦЯР ПРИ ПОДАГРА филтър * 30 бр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Билки при високи тромбоцити
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Отглеждане на авокадо
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Пречистете бъбреците и черния дроб с чай от семена на пъпеш
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Билки по време на бременност
Коментари към Не бива да варите чая, а само да го запарвате