Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок
Често ли си приготвяте витаминозни сокове? Те безспорно са вкусни и полезни източници на енергия. А какво правите с пулпата от плодовете и зеленчуците, след като сте изцедили сока от тях?
Не я изхвърляйте, защото може да я включите в много рецепти. Пулпата от плодове може да използвате за направата на кексове, мъфини, сорбета и палачинки, а зеленчуковите остатъци са прекрасен материал за добавка към вкусна супа.
Допълнителен съвет: Може директно да използвате пулпата за компостиране. За да наторите растенията, просто я посипете по почвата и я смесете с нея.
Източник: ifocushealth.com, снимка: lovetobeinthekitchen.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕКОМЕДИКА СИРОП ОТ АЛОЕ ВЕРА С ПУЛПА 500 мл
АЛОЕ ВЕРА СОК 1000 мл DOCTOR NATURE
ИМУМАКС КИДС сироп 120 мл
МАТИСЪН СОК ОТ НОНИ, ОРГАНИК 1 л
СОКОИЗТИСКВАЧКА LIFE JUICER
МАТИСЪН БИО БРЕЗОВ СОК 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Сокотерапията като метод за лечение
- Шестил
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Карнауба
- За какво е полезен сокът от целина?
- Соколечение по Бройс
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
- Ежедневното пиене на сок от броколи може да помогне при диабет
- Мажете гърлото с лимонов сок и сода, за да изчезнат налепите по сливиците
Коментари към Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок