Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок

Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок

Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок  - изображение
Често ли си приготвяте витаминозни сокове? Те безспорно са вкусни и полезни източници на енергия. А какво правите с пулпата от плодовете и зеленчуците, след като сте изцедили сока от тях? 
 
Не я изхвърляйте, защото може да я включите в много рецепти. Пулпата от плодове може да използвате за направата на кексове, мъфини, сорбета и палачинки, а зеленчуковите остатъци са прекрасен материал за добавка към вкусна супа. 
 
Допълнителен съвет: Може директно да използвате пулпата за компостиране. За да наторите растенията, просто я посипете по почвата и я смесете с нея.
 
Източник: ifocushealth.com, снимка: lovetobeinthekitchen.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...Алтернативна медицинаДиетиАнкетиНовиниИсторияПроизводителиБотаника