Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок

Често ли си приготвяте витаминозни сокове? Те безспорно са вкусни и полезни източници на енергия. А какво правите с пулпата от плодовете и зеленчуците, след като сте изцедили сока от тях?
Не я изхвърляйте, защото може да я включите в много рецепти. Пулпата от плодове може да използвате за направата на кексове, мъфини, сорбета и палачинки, а зеленчуковите остатъци са прекрасен материал за добавка към вкусна супа.
Допълнителен съвет: Може директно да използвате пулпата за компостиране. За да наторите растенията, просто я посипете по почвата и я смесете с нея.
Източник: ifocushealth.com, снимка: lovetobeinthekitchen.com
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕКОМЕДИКА СИРОП ОТ АЛОЕ ВЕРА С ПУЛПА 500 мл
ТЕРАПИЯТА ГЕРСОН. ДОКАЗАНАТА ХРАНИТЕЛНА ПРОГРАМА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА РАКА И ДРУГИ НЕЛЕЧИМИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - ШАРЛОТ ГЕРСОН, МОРТЪН УОКЪР - ИЗТОК - ЗАПАД
БИОТОНА БИО СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА, НЕФИЛТРИРАН, С ПАРЧЕЦА 1 л
НУРС СОК ОТ ЧЕРНА МАЩЕРКА 1000 мл
Нов ПРОМОРОЗЕЛ СОК 285 мл DXN
ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЦИТРУС ПРЕСА PETRA
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Шестил
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Карнауба
- Портокалов сок с моркови и ябълка
- За по-силен лечебен ефект съчетайте сока от краставица със сок от моркови, спанак или цвекло
- Диворастяща мотовилка, Мотовилка, Градинска салата, Полска кълнова салата, Царевична салата
- За какво е полезен сокът от целина?
- Сокотерапията като метод за лечение
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Ежедневното пиене на сок от броколи може да помогне при диабет
Коментари към Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок