Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок

Често ли си приготвяте витаминозни сокове? Те безспорно са вкусни и полезни източници на енергия. А какво правите с пулпата от плодовете и зеленчуците, след като сте изцедили сока от тях?
Не я изхвърляйте, защото може да я включите в много рецепти. Пулпата от плодове може да използвате за направата на кексове, мъфини, сорбета и палачинки, а зеленчуковите остатъци са прекрасен материал за добавка към вкусна супа.
Допълнителен съвет: Може директно да използвате пулпата за компостиране. За да наторите растенията, просто я посипете по почвата и я смесете с нея.
Източник: ifocushealth.com, снимка: lovetobeinthekitchen.com
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕКОМЕДИКА СИРОП ОТ АЛОЕ ВЕРА С ПУЛПА 500 мл
МОРИНЖИ (СОК ОТ НОНИ) 700 мл DXN
ЦИТРУС ПРЕСА BERLINGER HAUS - ЧЕРНО/СРЕБРИСТО BH9384
НУРС СОК ОТ АРТИШОК 1000 мл
АЛОЕ ВЕРА СОК 1000 мл DOCTOR NATURE
ИМУМАКС КИДС сироп 120 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Шестил
- Ползи за здравето от житна трева
- По чаша портокалов сок всеки ден
- Карнауба
- Сокотерапията като метод за лечение
- За какво е полезен сокът от целина?
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Пригответе си домашен сок от арония за лечебни цели
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
Коментари към Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок