Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок

Често ли си приготвяте витаминозни сокове? Те безспорно са вкусни и полезни източници на енергия. А какво правите с пулпата от плодовете и зеленчуците, след като сте изцедили сока от тях?
Не я изхвърляйте, защото може да я включите в много рецепти. Пулпата от плодове може да използвате за направата на кексове, мъфини, сорбета и палачинки, а зеленчуковите остатъци са прекрасен материал за добавка към вкусна супа.
Допълнителен съвет: Може директно да използвате пулпата за компостиране. За да наторите растенията, просто я посипете по почвата и я смесете с нея.
Източник: ifocushealth.com, снимка: lovetobeinthekitchen.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕКОМЕДИКА СИРОП ОТ АЛОЕ ВЕРА С ПУЛПА 500 мл
МОРИНЖИ (СОК ОТ НОНИ) 700 мл DXN
ЦИТРУС ПРЕСА BERLINGER HAUS - ЧЕРНО/СРЕБРИСТО BH9384
УРИНАЛ сироп 150 мл ВАЛМАРК
АЛОЕ ВЕРА СОК 1000 мл DOCTOR NATURE
ИМУМАКС КИДС сироп 120 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Брезовият сок - новият хит сред здравословните напитки
- Използвайте лимонов сок вместо белина
- Диворастяща мотовилка, Мотовилка, Градинска салата, Полска кълнова салата, Царевична салата
- Чай с ром, цитрусов сок и индийско орехче
- Мажете гърлото с лимонов сок и сода, за да изчезнат налепите по сливиците
- Зеленчуково смути за отслабване
- При лечение и възстановяване на организма след боледуване пийте сок от ягоди
- По чаша портокалов сок всеки ден
- Ананасово смути със сок от грейпфрут и джинджифил
Коментари към Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок