Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок
Често ли си приготвяте витаминозни сокове? Те безспорно са вкусни и полезни източници на енергия. А какво правите с пулпата от плодовете и зеленчуците, след като сте изцедили сока от тях?
Не я изхвърляйте, защото може да я включите в много рецепти. Пулпата от плодове може да използвате за направата на кексове, мъфини, сорбета и палачинки, а зеленчуковите остатъци са прекрасен материал за добавка към вкусна супа.
Допълнителен съвет: Може директно да използвате пулпата за компостиране. За да наторите растенията, просто я посипете по почвата и я смесете с нея.
Източник: ifocushealth.com, снимка: lovetobeinthekitchen.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕКОМЕДИКА СИРОП ОТ АЛОЕ ВЕРА С ПУЛПА 500 мл
МАДАРА КРЕМ ЗА ОЧИ ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ 15 мл.
ЦЕКОТЕК СОКОИЗСТИСКВАЧКА EXTREMETITANIUM 19000 04081
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И МОРКОВИ 250мл
ИМУМАКС КИДС сироп 120 мл
НовУРИНАЛ ДРИНК саше * 12 ВАЛМАРК
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Шестил
- За какво е полезен сокът от целина?
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Сокотерапията като метод за лечение
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
- Карнауба
- Ползи за здравето от житна трева
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Направете си безвредна домашна фанта, пълна с витамини и подходяща за деца
Коментари към Не изхвърляйте пулпата след изцеждане на сок