Начало Съвети Околна среда и бит За дома Не оправяйте леглото, ако искате да се отървете от акарите

Не оправяйте леглото, ако искате да се отървете от акарите

Не оправяйте леглото, ако искате да се отървете от акарите - изображение

Обикновено отделяме повече от литър течност през нощта - потта попада върху матрака и чаршафите, създавайки благоприятна среда за размножаване на акари. Според учените, тези същества наброяват близо 1,5 милиона за легло. Те се хранят с кожни клетки и водят до развитие на респираторни заболявания.

Проблемът не се крие в наличието на акари, а в това, което оставят след себе си. Тези микроскопични твари отделят изпражнения, които могат да попаднат в белите дробове и да причинят възпаление и астма. Повечето хора смятат, че акарите са трудни за премахване, но това не е така. Според учените, отказът от оправяне на леглото рано сутрин излага насекомите на въздух и слънчева светлина. Това води до тяхната дехидратация и елиминиране.

Ако оправите леглото непосредствено след събуждане, може да "заключите" акарите между слоевете на чаршафите. По този начин позволявате да се хранят с мъртви кожни клетки и да се размножават, което увеличава риска от белодробни инфекции. Ето защо е важно да не оправяте леглото след събуждане, като същевременно перете калъфките и чаршафите на всеки две седмици.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: organichealthcorner.com
Снимка: goodhousekeeping.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайл