Не разрязвайте дълго време преди консумация плодовете, за да не губите витамините им
За да се възползвате максимално от витаминозния състав на плодовете и зеленчуците, е необходимо да се съобразявате с някои правила, преди да ги консумирате:
- не киснете зеленчуците и плодовете във вода - така ще изгубите разтворимите им хранителни съставки;
- изсушавайте ги внимателно след миене, за да поддържате свежестта им;
- не разрязвайте богати на витамин C плодове или зеленчуци, като ягоди или червени чушки, много време преди консумация. Излагането им на въздух унищожава витамин C.
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE SVC107
Безплатна доставка за България!МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ГОТВАРСКИ КОМПЛЕКТ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА 14265
КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
НовНАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Най-добрите витамини за коса, кожа и нокти
- И билките имат странични ефекти
- Колко добре познавате руската кухня?
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Дюля
- Методи за лечение на анорексия
- Млечно смути със замразени плодове
Коментари към Не разрязвайте дълго време преди консумация плодовете, за да не губите витамините им