Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Не споделяйте с никого тези 8 вещи за лична хигиена

Не споделяйте с никого тези 8 вещи за лична хигиена

Не споделяйте с никого тези 8 вещи за лична хигиена - изображение

Още от деца родителите ни учат, че споделянето е нещо хубаво, независимо дали става въпрос за последното парче шоколад или дълбоки емоции и страхове. Въпреки това, има една тънка граница, която никога не трябва да преминаваме. Следният списък може да ви помогне да разберете кои са вещите, забранени за споделяне... дори с най-близките хора.

1. Шапки

Точно така: шапки или всичко, което покрива вашата глава (включително четки, гребени, възглавници и други). Вярваме, че сте запознати с "вълшебните" способности на четките и гребените за разпространение на въшки, особено в училищата. Въпреки това, същите нежелани гости могат да се появят от използване на чужда възглавница или шапка на приятел.

  • Следващият път, когато трябва да скриете главата си от слънцето, се уверете, че шапката, която носите, е вашата.

2. Крем

Маски, серуми или кремове за лице, които се съхраняват в бурканчета, са много лични вещи за дерматологична грижа. С многократното потапяне на пръста в съда, вие способствате за разпространение на бактерии, особено ако го споделите с приятел. Това може да доведе до гъбични инфекции, обрив, екзема, псориазис и много други кожни проблеми. Не споделяйте лични вещи от подобен тип с никого, за да избегнете многобройните часове при лекаря.

  • Един от начините да защитите вашата кожа е да купите продукти в херметически затворени съдове, които предотвратяват растежа на бактериите.

3. Бельо или чорапи

Винаги трябва да помните, че някои области от човешкото тяло са напълно различни. Споделянето на бельото с партньора може да доведе до инфекции на пикочните пътища, обрив, сърбеж и други. Що се отнася до чорапите - те могат да доведат до гъбички по краката, инфекции на петата, сърбеж и уртикария.

  • Независимо дали става въпрос за нощувка или съвместно съжителство, уверете се, че в чекмеджето има достатъчно чорапи и бикини.

4. Конци за зъби, клечки за зъби и четки за зъби

Това са едни от най-разпространените вещи за лична хигиена и лекарите забраняват тяхното размяна с когото и да е. Според американската стоматологична асоциация, споделянето на четката за зъби може да доведе до увеличаване на инфекциите. Ако използвате това средство за лична хигиена повече от 3 месеца, е възможно то да съдържа много бактерии като Е.Коли, стафилококус ауреус, остатъци от храна и други.

  • Зъболекарите съветват да почистите зъбите със салфетка или носна кърпичка при спешен случай и никога да не използвате четката на някой друг.

5. Самобръсначка

Самобръсначките са едни от продуктите, които трябва да пазите за лична употреба. Според доктор Фейнберг те не трябва да се споделят с никого, тъй като могат да доведат до хепатит и други инфекции. Голямо количество бактерии и дори гъбички живеят върху ръба на бръснача. Те са способни да причинят много кожни проблеми.

  • Не забравяйте да сменяте самобръсначката редовно и никога да не я споделяте с някой друг. Опасностите са реални.

6. Пемза

Много хора използват пемза, за да ексфолират своите крака и да премахнат мъртвите кожни клетки. Не това искате да прихванете от другите, нали? Споделянето на пемзата увеличава вероятността от образуване на брадавици и гъбички по краката. Тези инфекции са доста заразни и трудно могат да се премахнат.

  • Винаги носете собствена пемза с вас, ако искате да се изкъпете в някой приятел, и избягвайте да я споделяте с когото и да е.

7. Слушалки

Те са много важен елемент за всеки любител на музиката. Въпреки това, хората рядко мислят за факта, че слушалките влизат в контакт с бактериите от повърхностите. Постепенно тези микроорганизми започват да нарастват и това е нещо, което не трябва да се пренебрегва. В допълнение, бактериите в ушите на всеки човек са уникални и споделянето на слушалки с приятели няма да доведе до нищо хубаво.

  • Ако искате да предоставите или заемете слушалките на някого, уверете се, че те са чисти. Ако това не е така, използвайте спирт и памук, за да ги дезинфекцирате. Не бъдете мързеливи, а го направете. Вашето здраве е изложено на риск.

8. Джапанки

Джапанките са най-добрият избор, когато става въпрос за плаж, басейн или фитнес зала. Много хора споделят тези обувки със свои близки и смятат това за нещо нормално. Въпреки всичко, те излагат вашите крака на замърсявания и микроби. Върху тях могат да виреят няколко хиляди вида микроорганизми.

  • Защитете вашите крака от нежелани инфекции, като плантарни брадавици и микоза и никога не ги споделяйте с никого.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.dietetik.ro
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлЗдравни съветиИсторияЛюбопитноСнимкиПсихологияАнкетиНормативни актовеАлт. медицинаЛеченияПроизводители