Начало Съвети Здрав дух Общуване Никога не правете тези 7 неща, докато спорите с любимия човек

Никога не правете тези 7 неща, докато спорите с любимия човек

Никога не правете тези 7 неща, докато спорите с любимия човек - изображение

Толкова е лесно да нараните човек само с една дума или действие по време на спор. Негодуванието може да продължи дълго след разправията и дори да разруши връзката. Представяме ви 7 неща, които никога не трябва да правите, докато спорите с партньора си.

1. Не въвличайте други членове на семейството във вашите спорове.

Вашите спорове засягат само вас двамата и никой друг. Чрез въвличане на родителите в конфликта рискувате да превърнете обикновените проблеми в истинска семейна бъркотия. Дори хармонията да се върне във вашите взаимоотношения, останалите членове на семейството най-вероятно ще помнят всичко и ще го използват срещу вас или вашия партньор при всяка удобна възможност.

2. Избягвайте насилието.

Докато спорят, хората са склонни да покажат най-лошите черти от характера си. Някои, опитвайки се да докажат своята правота, прибягват до насилие. Не позволявайте на себе си или на партньора си да използва сила, без значение колко сте ядосани един на друг. Физическата болка, причинена от любимия човек, убива всички чувства, които ви свързват с него.

3. Не смесвайте всичко.

Ако основната причина за спора са купчина неизмити чинии, тогава оставете нещата така. Не припомняйте на партньора си за неговите предишни нарушения. По този начин може да предотвратите превръщането на един незначителен проблем в голям конфликт. В допълнение, вашият партньор може да си зададе логичен въпрос: "Трябва ли да продължа връзка, в която има толкова много изисквания?"

4. Никога не говорете за развод.

Фразата "Да се разведем", изречена по време на спор, може да се превърне в най-голямата обида някога. Тези думи са способни да наранят чувствата на вашия партньор. И колкото по-често ги използвате, толкова по-бързо може да стигнете до развод. Ако обичате някого, никога не говорете за раздяла с него.

5. Никога не напускайте дома в разгара на спор.

Напускането на дома по време на спор само показва колко неприятно се чувствате да стоите под един и същ покрив с вашия партньор. Вие тръшкате вратите, тичате в тъмнината и оставяте конфликта неразрешен. Всичко това кара партньора ви да се замисли върху нивото на вашата зрялост. По-добре изчакайте, докато се успокоите, след което обсъдете проблема като възрастни.

6. Не си лягайте отделно.

Когато спите разделени, вие показвате, че не сте готови да се сдобрите. Ежедневната рутина, като например споделянето на едно легло, разведрява обстановката и помага за бързото разрешаване на проблема. В началото може да легнете с гръб един към друг, но на сутринта ще се събудите в прегръдките на другия и дори да не си спомняте за среднощния спор.

7. Никога не спорете на публично място.

Допускането на скандал на публично място показва липсата на взаимно уважение. Не излагайте на показ слабостите на другия. По-добре говорете за проблемите, когато се приберете у дома.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.lovepanky.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноФизиологияСоциални грижиТестовеБотаникаЛеченияСнимкиИсторияНовини