Начало Съвети Здрав дух Общуване Никога не следвайте тези 9 правила за съвместен семеен живот

Никога не следвайте тези 9 правила за съвместен семеен живот

Никога не следвайте тези 9 правила за съвместен семеен живот - изображение

След като се оженим, ние се сдобиваме с много идеи и съвети, които предопределят правилата на щастлив семеен живот: какво да правим, кога и как и какво не бива да извършваме. Но вероятно е по-добра идея да пренебрегнем всичко това и да не се захващаме с неговия анализ. Представяме ви някои от така наречените "неотменими закони", които може и трябва да нарушите. Опитайте - ще останете доволни.

1. "Никога не лъжете вашия партньор."

Хората, които ви съветват никога да не лъжете вашия партньор, вероятно сами не следват това правило. Всички лъжат - това е истината. Запазването на мълчание и скриването на подробности също се счита за лъжа. Само си помислете колко дрязги може да избегнете, ако не изваждате на показ всички онези моменти, които в действителност няма да ви помогнат.

2. "Бъдете слаба жена за силния мъж."

Стремежът да се държите като "слаба жена" пред вашия партньор може да се превърне в прекомерна степен на инфантилно поведение. Помнете - вие сте женени за този човек. Не се превръщайте в капризно дете. Бъдете себе си.

3. "Не използвайте секса като начин за сдобряване."

Може да се сърдите дълго време за някакви незначителни неща, но може да го "направите" по начин, който да ви доставя удоволствие. Съществува вероятност причините за конфликт в отношенията да се появят от нищото - и това е един добър начин да ги отстраните. Не се преструвайте, че този трик не работи.

4. "Прекарайте свободното си време заедно."

Ако искате да си вземете почивка един от друг, направете го. Прекарването на свободно време заедно е важно, разбира се, но трябва да правите това само, когато наистина го желаете. Тук важи правилото, че качеството е по-важно от количеството.

5. "Намерете дейност, която да правите заедно."

Няма нищо по-лошо от това да принуждавате партньора си да споделя вашите интереси. Ако той не обича да ходи на театър или изложба и не проявява абсолютно никакъв интерес към спорта, тогава и двамата трябва да вършите предпочитани дейности по отделно. По този начин може да се заредите с положителни емоции и да подобрите атмосферата в дома си.

6. "Не спорете за малки неща."

Няма нужда да таите недоволство в себе си. Ако го направите, един ден чашата на търпението може да прелее и това да доведе до сериозен конфликт. Говорете за нещата, които не харесвате, открито. Бъдете честни и скоро може да забележите, че привидно "забранените" теми могат да бъдат извадени на показ и да бъдат разрешени спокойно.

7. "Децата са на първо място."

Родителите винаги трябва да са при своите деца, когато имат нужда от тях, да ги обгрижват и да ги защитават. Разбира се, не бива да забравяте за себе си и за своя партньор. Запазете една вечер през седмицата, или най-малко месеца, за да прекарате повече време един с друг.

8. "Превърнете съвместния живот в парти."

Взаимната подкрепа не трябва да бъде свързана с "прескачане на огнени обръчи". Най-важното нещо е да усещате положителни емоции. Ако изпитвате удоволствие от това да се отпуснете заедно на дивана в края на тежката работна седмица, никой няма право да ви съди.

9. "Работете върху вашата връзка."

Много хора възприемат идеята за "работа върху връзката" прекалено буквално. Някои двойки прекарват дълго време в сериозни разговори за това къде грешат, докато други са прекалено нетърпеливи да се присъединят към съвместна сесия със семеен консултант. Но най-важното нещо, което трябва да направите по време на трудните периоди във вашите отношения, е да си починете, да оставите проблемите зад гърба си и да избегнете създаването на нови. По този начин няма да усещате необходимост да позволявате на трети човек да се меси във вашите отношения.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.careypersonalinjury.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноИнтервютаНаправления в медицинатаИсторияНовини