Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Основните причини, поради които трябва да вдигнем щорите на прозорците в самолета

Основните причини, поради които трябва да вдигнем щорите на прозорците в самолета

Основните причини, поради които трябва да вдигнем щорите на прозорците в самолета - изображение

Преди кацане и излитане стюардесите винаги искат от нас да вдигнем щорите на прозорците. Питали ли сте се някога защо не може да ги оставите спуснати? Ето някои от основните причини, поради които не бива да пренебрегвате това изискване.

1. Може да забележите авария през прозореца.

Излитането и кацането се считат за етапи, при които има най-голяма вероятност от поява на злополуки. Ето защо всичко трябва да бъде напълно контролирано от екипажа. Прозорците предоставят видимост, която позволява на служителите да забележат, ако се случва нещо необичайно и да го докладват.

2. Дневната светлина ви помага да откриете вашето местоположение.
По време на дневните полети, основните лампи на борда са изключени при излитане и кацане, а прозорците са единственият източник на светлина. Освен това, когато щорите са вдигнати, очите ви свикват с дневната светлина и това ви позволява да се ориентирате по-лесно в случай на авария.

3. Спасителните работници могат да вземат правилното решение. 

Спасителите могат да видят какво се случва в самолета през прозорците и да вземат правилното решение за по-нататъшни действия.

4. Може да се предпазите от нараняване.
Пластмасовите щори на прозорците могат да се превърнат в източник на наранявания. При трудно кацане пластмасата може да се счупи, а парчетата да засегнат вашето лице или други части на тялото.

Съгласно инструкциите, кабинният екипаж разполага само с 90 секунди, за да евакуира пътниците, затова е най-добре да не пренебрегвате правилата за безопасност на борда. Не е толкова трудно да вдигнете щорите.

Източник: www.brightside.me
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиРецептиИсторияХранене при...ОрганизацииПсихологияСпортАлт. медицина